Baka Erža preuzela ključeve trosobnog stana: Beograd videla samo u prolazu, otkrila šta će uraditi sa luksuznim stanom

|

Erža Matuš iz sela Tovariševo pored Bačke Palanke, preuzela je ključeve svog trosobnog stana u novobeogradskoj Petici, koji je dobila u nagradnoj igri i još uvek ne može da dođe sebi!

Naime, Erža je napokon pri kraju sedme decenije svog života boravila u Beogradu.

Baku Eržu, dobre duše, Srbija je upoznala protekle nedelje, nakon što je osvojila stan u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, a Kurir je zatim objavio tekst o njenom teškom životu, koji je provela radeći u nadnici, kopajući tuđe njive. Kao devojčica išla je da radi u Austriji, a iz svog sela praktično nigde nije išla ceo svoj život.

– Svi zajedno smo išli u Beograd, muž, deca, unučad. Ministar Siniša Mali dao nam je ključeve od stana, primio nas je veoma lepo, svaka mu čast. Mnogo mu je drago što sam izvukla ovu nagradu, jer je stan čist luksuz, stvarno nemam reči. Tri klime, sve na dugme, puštaš roletne na dugme., dva kupatila, parket svugde. U životu nisam videla nešto što je toliko lepo – rekla je Erža.

Ipak, baka neće živeti u prestonici.

– Nema šanse da živim u Beogradu. Ono što sam videla iz auta dok smo prolazili kroz grad, stvarno je lep grad. Ali, gužva je ogromna, nije to za mene. Kad neko 70 godina provede na selu, nije za njega grad, a naročito ne toliko veliki kao Beograd. Mada, mislim da ni moji neće živeti u tom stanu, treba se navići na toliki grad. Najverovatnije ćemo ga prodati, pa ćemo kupiti nešto u Bačkoj Palanci ili Novom Sadu – kaže Erža.

– Znate, navikli smo mi na potpuno drugačiji život. Decu pustimo u dvorište, zaključamo kapiju i mirni smo. Mada i tamo kod stana deca imaju da se igraju, ma čista fantazija. Ali to je potpuno neki drugi svet za nas.

Baka Erža kaže i da je ipak tri puta bila u Beogradu, pre ovog preuzimanja ključeva, ali samo u prolazu, nogom nije kročila.

– Zaboravila sam da vam prošli put kažem da mi sestra živi u Boljevcu, pa sam tri puta išla kod nje. I sva tri puta autobus je stajao na autobuskoj stanici u Beogradu. Eto, nije baš da nisam bila u Beogradu, prošla sam tri puta kroz grad – kaže sa osmehom Erža.

– Fala im do neba za ovaj stan. Mnogo sam se mučila u životu kao i mnogi što se muče. A sad sam dočekala stan koji je čist luksuz!

Izvor: kurir.rs