Ana Brnabić na konferenciji u okviru Europrajda: “Ja se nisam udala – Ne mogu da usvojim svoje dete”

|

Ja sam jedina osoba u ovoj zemlji koju diskriminiše LGBT zajednica, ali i koja je diskriminisna jer je iz LGBT zajednice i prva političarka iz ovog regiona koja nije bila uplašena, niti se stidela jer je gej”, izjavila je Ana Brnabić na otvaranju na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima.

“Ima političara u Srbiji koji su gej, ali koji se srame, ali ja se borim”, rekla je premijerka i dodala da postoji makar jedna osoba koja se oseća bolje jer vidi da takva osoba može biti premijerka i da je ona gurala dalje.

“Ja ne mogu da usvojim svoje dete, nisam se udala, nemam registrovanu zajednicu, ali imam porodicu i dete”, rekla je Brnabićeva.

Potom je istakla da nikada neće prihvatiti stavove da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrednostima našeg društva.

“Ne mogu da prihvatim stavove koji stvaraju granice među nama, kao pojedincima, samo zbog naše orjentacije”, poručila je premijerka.

Prilikom obraćanja, premijerku su pojedini pripadnici LGBT zajednice prekidali zvižducima i uzvicima “Hoćemo Prajd”, nezadovoljni zbog odluke MUP-a da otkaže šetnju koja je u Beogradu najavljena za 17. septembar. Nakon njenog govora, napustili su salu, a konferencija je nastavljena.

Izvor: alo.rs