Advokat Toma Fila o Novaku: Prema njemu su se ophodili kao da je migrant koji je gumenim čamcem iz Afrike doplivao u Australiju

|

Australija je kao država u slučaju srpskog asa Novaka Đokovića pokazala svoj sadzam, tvrdi poznati advokat Toma Fila. Prema njegovim rečima, Đoković ne bi otišao na turnir da mu nisu dali vizu.

– Oni su ga pozvali i imao je vizu za ulazak u zemlju. Koliki su sadsti pokazuje to da su ga 11 dana držali u hotelu koji služi kao zatvor i oduzeli mu telefon. Prema njemu su se ophodili kao da je migrant koji je gumenim čamcem iz Afrike doplivao u Australiju – ogorčeno govori ugledni advokat Fila i dodaje da je za sve to vreme Novak morao da angažuje advokate po službenoj dužnosti i da za njih izdvoji čak 500.000 evra.

Pritom, u tu cifru nije uračunat njegov pravni tim.

– Novaku i njegovom timu bih savetovao da ulože žalbu na presudu jer ni jedna odluka nije jednostepena. Plašim se da će Novaka sprečiti da učestvuje i na Vimbldonom i Rolan Garosu – kaže Fila.

– Mislim da je u pitanju neka bogatija i veća država ne bi se tako ophodili prema teniseru poput Novaka – zaključio je Fila.

Izvor: telegraf.rs