Slika sa Zlatibora nakon snažne oluje ukazuje samo na jedno: Meštani veruju da je to dobar znak, tiče se cele Srbije (FOTO)

|

Snažna oluja koja je praćena jakim vetrom pogodila je Zlatiborski okrug, od jutros je počeo da provejava sneg, a trag medveda u Murtenici najavljuje kraj zime.

Tokom prethodna dva dana na Zlatboru i Novoj Varoši jak vetar nosio je sve pred sobom, a mnoga domaćinstva u planinskim selima ostala su bez električne energije. Od jutros su se zabeleli zlatiborski visovi, a kako su meteorolozi najavili, očekuje se 30 centimetara novog snega. Magistralni put od Užica ka Prijepolju je za sada prohodan, ali se saobraćaj odvija usporeno od Borove Glave do Kokinog Broda.

– Zima nas tek očekuje, ceo mart, april, ni u maju nije čudo da u ovim brdima padne sneg. Zabrinjava nas vreme sutra, jer počinje Vaskršnji post, a veruje se kakvo vreme bude prvi dan posta, tako će biti do kraja. Zima je do sada bila baš blaga, ne pamtimo odavno zimu sa manje snega – izjavili su žitelji Zlatibora.

Gorštaci kažu da će još uvek biti zime, meterolozi to potvrđuju, ali medved najavljuje lepše vreme. U prethodnih nekoliko dana meštani i lovci su na više lokacija primetili tragove medveda, ali i mečke sa mečićima, koji krstare Zlatarom i Murtenicom.

Činjenica da medvedi u ovo doba godine nisu u zimskom snu raduje sve ljubitelje proleća da nam uskoro stiže lepše i toplije vreme.

Izvor: telegraf.rs