Ispovesti Srba o životu u Italiji: Pacovi na sve strane, ali gradski saobraćaj je besprekoran

|

Na društvenoj mreži Redit nedavno se povela diskusija o iskustvima ljudi koji su se iz Srbije odselili u inostranstvo, odnosno šta im je bio najveći kulturološki šok tamo gde su otišli. Među najzapaženijim komentarima izdvojilo se svedočenje korisnika Redita koji, kako je naveo, živi u centralnoj italijanskoj regiji Marke (Marche), između Barija i Bolonje, a koji je naveo nešto što niko nije očekivao – tamo su “pacovi toliko česti da se navikneš!”

“Na javnom mestu, po kanalima, u parkovima. Živeo sam u zgradi pored mora, pa mi se više puta desilo da mi pacov protrči preko puta kroz park. Sama pomisao da se na ulicama države, predstonice mode, nalazi najezda ovih životinja je užasavajuća!”, napisao je jedan komentator.

Kao prednost života u tom delu Italije istakao je da “mogućnost da svakog jutra prošetaš pored mora nema cenu”. Takođe, za gradski prevoz ima samo reči hvale. “U busu stisneš dugme kad hoćeš da vozač stane, ne staje sam od sebe”. Pri tom su, kako kaže, “vozovi božanstveni, još mi stižu mejlovi od trenitalie, stalno imaju neke popuste npr. kad je neki koncert pa su karte do tog grada na sniženju”.

Diskusiji se pridružio i Srbin koji živi u Milanu, gde ga je oduševila oduševi lepota i stil oblačenja. On se požalio na vremenske uslove, tačnije kišni talas koji nekad ume da traje i po 10 dana bez prestanka.

Izvor: kurir.rs