Zoranu stigao februarski račun za struju od 60.543 dinara – Zemunac ispričao kako se “izborio” za pravdu: Na kraju je dobio realan račun

|

Agonija građana Srbije zbog neopravdano uvećanih računa za struju se izgleda privodi kraju ili je Beograđanin Zoran Z. samo imao sreće pošto je sedam dana nakon uložene žalbe na nenormalno veliki račun iz februara u iznosu od 60.543 dinara, dobio novi, onaj pravi – 3.967 dinara. Zoran je primer da bitka protiv EPS-a ipak može da se dobije.

Zoran. Z. iz Beograda kom je za potrošnju električne energije u februaru stigao račun koji je čak 12 puta veći od uobičajenog, odnosno iznosi 60.543 dinara, uspeo je da pobedi u toj „igri“.

Zemunac se već sutradan požalio ovom javnom preduzeću zbog uvećanog računa, a nakon sedam dana stigao mu je račun sa realnom potrošnjom električne energije u iznosu od 3.967 dinara. Kako je uspeo da se „izbori“ za pravdu, ovaj uporni Zemunac priča za Nova.rs.

“Šta da vam kažem osim da je potrebno puno strpljenja i jaka volja jer ako ste sigurni u nešto, morate u tome da istrajete. Naravno da račun od 60.543 dinara nisam želeo da prihvatim ni u najluđim snovima jer je prosto nemoguće. Živim sam, samo noću palim TA peć i veš mašinu, nemam druge mašine koje rade po tri-četiri sata i troše struju… Logično je bilo da su radnici pogrešno očitali brojilo”, kaže Zoran.

Zoranu je 13. marta stigao februarski račun za struju koji je bio čak 12 puta veći od prethodnih računa. Stoga je već sutradan otišao u ekspozituru u Zemunu i podneo prigovor.

Kaže da mu je radnica na šalteru rekla da je očigledno da je u pitanju greška, te da popuni reklamaciju i da očekuje odgovor. Mislio je da od toga nema ništa, bar u nekom bližem periodu.

„Moram priznati da sam se prilično iznenadio. Nisam očekivao da će mi posle samo sedam dana stići novi račun za isti obračunski period, ali sa realnim utroškom struje. Ipak sam čitao na portalima da se građani danima vuku po zgradi EPS-a, čekaju u redovima kako bi uložili reklamaciju i da i po nekoliko meseci ne dobijaju odgovor. Izgleda da sam imao sreće“, kaže on.

Zoran je primer da javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ mora da ispravi grešku koje je napravilo. I to ne samo prema ovom Beograđaninu, nego prema svim korisnicima koji su stajali u redovima i podnosili reklamacije, kao i onima koji su to učinili onlajn.

„Verujem da ih je hakerski napad dosta poremetio, ali svakako treba da ispitaju svaku reklamaciju koju dobiju. Verujem da sam fenomen zbog ovakvog iznosa, pa su možda zbog toga brže-bolje pristupili ispravljanju greške, ali isto tako je važan i onaj račun koji je uvećan za 1.000, 2.000 dinara. Svi smo mi građani ove zemlje, isti i jednaki“, zaključuje Zoran.

Izvor: nova.rs