Zoran Marjanović opet pisao sudu: Evo šta najpoznatiji pritvorenik traži da mu obezbede u zatvoru

|

Zoran Marjanović, koji je osuđen nepravosnažno na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović, uputio je novu molbu Višem sudu u Beogradu u kojoj traži da mu se odobri da koristi telefonsku govornicu u pritvoru Centralnog zatvora.

“U ime Zorana Marjanovića molba za telefoniranje bila je podneta i u avgustu prošle godine, ali je sud tada odbio da mu omogući da koristi telefonsku govornicu. Međutim, krajem prošlog meseca, ponovo je podneta ista molba, ali o njoj još uvek nije odlučeno”, potvrdio je sagovornik Kurira.

Zoran Marjanović, koji je u pritvoru od 22. jula prošle godine kada mu je i izrečena maksimalna kazna, kao i svi drugi pritvorenici ima pravo na posete najbližih članova prodice.

“I za posete najbližih srodnika, na koje ima pravo dva puta mesečno, sud daje dozvolu. Po zakonu, ima mogućnost i da koristi takozvanu ljubavnu sobu, ali i da mesečno primi dva paketa čija težina ne prelazi 10 kilograma”, objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je telefoniranje, na koje inače imaju pravo osuđenici, od nedavno dato i pritvorenicima ali isključivo uz dozvolu suda.

Marjanović bi na optuženičku klupu ponovo trebalo da sedne 12. juna za kada je zakazana javna sednica pred Apelacionim sudom, koji treba da razmatra žalbe njegovih branilaca na presudu kojom je oglašen krivim za ubistvo supruge.

“Sednica je zakazana za sedam radnih dana, 12., 13, 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine, sa početkom u 10 sati. Na njoj će biti razmatrane žalbe odbrane, kao i odgovor na žalbe Višeg tužilaštva u Beogradu”, otkrio je sagovornik Kurira. Apelacioni sud, inače ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači u pogledu kazne ili je ukine i naloži novo suđenje.

Izvor: kurir.rs