Zlatibor skuplji od Maldiva: Apartman na srpskoj planini košta “samo” 1 300 evra, i to bez obroka

|

Na srpskim planinama došlo je do drastičnog poskupljenja smeštaja, ali i pored toga, kapaciteti za praznike su skoro popunjeni. Tako su na Zlatiboru za novogodišnje praznike ostali samo apartmani za one sa dubokim džepom.

Apartmani koji su se u novembru izdavali za 25 evra za noć, tokom Nove godine su poskupeli, te da koštaju 120 evra, uz napomenu da ukoliko želite da imate posteljinu i peškire to morate dodatno da platite. I naravno, ne možete da rezervišete manje od četiri noćenja.

Međutim, apsolutni rekorder je jedan apartman na Zlatiboru koji nema uslove koliko dana ćete ostati, ali nudi smeštaj za dve osobe, 31. decembra i 1. januara za neverovatnih 1.330 evra. Samo noćenje, bez ikakvog obroka.

“Apartman poseduje jednu spavaću sobu i kupatilo kupatilo. Ima trpezariju, opremljenu kuhinju i popločano dvorište sa pogledom na grad. Za goste su obezbeđeni peškiri i posteljina, a na raspolaganju im je i flat-screen TV sa kablovskim kanalima”, stoji u oglasu za apartman koji je rekorder po ceni ove sezone.

Pored cene od tačno 152.862 dinara potrebno je da se plati taksa u iznosu od 470 dinara, ali zato kažu da gosti mogu da dobiju besplatan wc papir.

Ova paprena cena mnoge je šokirala, budući da apartman, iako je uredan, ni po čemu ne spada u kategoriju luksuznih. Ne poseduje ni saunu, džakuzi, bazen, a ni obroke. Pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da bi letovanje na Maldivima ili Zanzibaru ili skijanje u poznatim evropskim gradovima platili čak i jeftinije.

Izvor: mondo.rs