Život naše dive preokrenuo se na vrhuncu slave – Prodavala nameštaj da bi platila struju: “Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila”

|

Naša slavna umetnica Olivera Katarina ne krije da i u devetoj deceniji mora da se bori kako bi izašla na kraj sa finansijskim problemima, ali ipak, sve podnosi stoički. Ona je 2017. godine priznala da živi kao podstanar i da je prodavala nameštaj da bi platila račune za struju, a pojavili su se i navodi kako iz tog stana mora da se iseli.

“To sam radila namerno, da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obučena i kako izgledam. Ali, činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kad rasprodajem pokućstvo i uspomene da bih platila račune, preživela. Ne želim o tome da pričam, ni sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: “Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva”, ispričala je umetnica.

Kako Olivera Katarina dalje ističe, ponosna je što je ostala verna svojim stavovima i što se kroz život sama borila.

“Oduvek sam se borila sama. Nikad nisam tražila pomoć drugih. I bila sam hrabra, kao i danas. Čovek koji ima identitet mora da ga afirmiše na svakom mestu, ne može da vrda. Uvek sam to radila i plaćala cenu, ali ostala sam verna vlastitim stavovima, niko nije mogao da me pomeri. Uvek sam živela onako kako sam sama birala”, ponosna je na sebe.

Olivera Katarina je veliku popularnost stekla ulogom u filmu “Sakupljači perja” koji je osvojio Gran pri žirija na Internacionalnom festivalu u Kanu, nominovan za Zlatnu palmu i Oskara za najbolji strani film. Posle toga je ostvarila međunarodnu karijeru.

Živela je u Parizu, Milanu i Rimu i glumila u više od 30 filmskih i televizijskih projekata. Pored glume ostvarila je i zapaženu muzičku karijeru i snimila veliki broj albuma i ploča.

Izvor: espreso.co.rs