Željko otkrio kako je došlo do pucanja visećeg mosta: Sveštenik molio ljude samo jedno – Niko ga nije slušao

|

Kada je grupa turista jutros iz Zvornika krenula u Srbiju, nisu ni sanjali da će se njihovo hodočašće završiti agonijom. Kako za Telegraf kaže jedan od putnika i svedoka Željko Vladičić, njihovo putovanje trebalo je da se završi sutra u Đunisu, na dan Presvete Bogorodice.

“Jutros smo krenuli oko 6 sati iz Zvornika. Bila su dva autobusa, jedan je išao iz grada Zvornika, a drugi iz obližnjeg mesta u Čalopreku. Ovaj što je krenuo iz Zvornika je krenuo ranije, a mi smo malo kasnije krenuli. Prešli smo na Ljuboviji na prelazu most, pa smo tu odmarali pred Užicem. Imali smo nameru da obiđemo više manastira usput, a glavni nam je cilj bio da budemo večeras u Đunisu, pošto je u petak slava Presvete Bogorodice”, priča Željko za pomenuti list.

Kako navodi dalje, grupa putnika iz prvog autobusa počela je da prelazi most.

“Međutim, ovde smo izašli iz autobusa, koji je bio parkiran na parkingu kraj puta. Onda su krenuli da prelaze most. Valjda je njih dosta bilo na mostu tada. Sveštenik je govorio da idu u nekom razmaku. Međutim, niko to nije ni slušao. Neka je žena starija ispred, sporije, pa je napravila zastoj na sredini. Tu je valjda bio veliki teret, pa su pukle sajle”, smatra Željko.

Potom je pred njegovim očima počela da se odigrava prava drama.

“Žene su zavriskale, most je pao, i levi i desni krak. Neke su se žene držale za sajlu. Ja sam sleteo dole, sa leve strane, u pravcu kretanja vode. Izvlačili smo još jedan i ja neke žene, njih tri ili četiri. Odmah su došle ekipe Hitne pomoći, policija, vatrogasne službe”, priča on.

Željko je imao sreće, budući da se kretao ka mostu u momentu kada se srušio u nabujalu reku.

“Baš sam trebao da naiđem na most kada se on srušio. Odmah sam sleteo dole da pomognem. Ranen sam 1994, prošao sam svašta, ali ovako nešto… U prvi mah sam mislio da sanjam, kako je to strašno izgledalo. Ljudi su od straha ispuštali razne krikove. Jedan deo njih je uspeo da bezbedno pređe most, ali ta druga grupa, iz drugog autobusa su bili tu”, ispričao je Željko kako se sve odigralo.

Izvor: telegraf.rs