Zašto je Đoković ugasio klub i napustio Dorćol: Tri stvari su bile prelomne za krupnu odluku

|

Zašto je Novak Đoković iznenada otišao sa teniskih terena na Dorćolu? Kada je izašla vest o odlasku srpskog asa i ujedno gašenja kluba “TC Novak”, svi su postavljali ovo pitanje.

Iz pouzdanih teniskih krugova Kurir je pokušao da dobijemo odgovor na ovo pitanje. Zaposleni u “TC Novak” dobili su pre nekoliko dana obaveštanja da klub prestaje sa radom, a samim tim i njihov radni odnos.

Tri stvari su bile ključne da dođe do ovakvog scenarija.

Kao prvo, Novak nije bio zadovoljan radom kluba i to je manje-više bila “javna tajna”. Mnoge stvari nisu tu funkcionisale kako bi trebalo da izgledaju u jednom ozbiljnom klubu, a neki su svoj posao shvatali više kao zabavu nego ozbiljan rad. Nije bilo radne discipline, centar nije bio na nivou koji zahteva onaj s imenom “Novak”. Đoković, naravno, pored svojih brojnih obaveza nije mogao da se bavi time i dugo je tinjala ideja da se klub i centar ugase.

Drugi problem koji postoji praktično od osnivanja Centra odnosi se na evenutalna proširanja terena, kapaciteta, sadržaja… Mnogo toga po svim tim pitanjima išlo je jako teško. Bilo je teško, pa u nekim slučajevima ni izvodljivo dobiti dozvole za takve planove.

Sve to “pogurale” su stvari izrečene u javnosti protiv porodice Đoković, kritike koje se tiču proširanja centra na Kalemegdanu i ostalih propratnih stvari. Čaša koja je ionako bila puna – prelivena je. Odluka koja je donešena bila je iznenađujuća za javnost, ali ne i ljude koji su najbliži porodici.

Koliko ostali nisu bili u toku, najbolje se vidi iz odluke Teniskog saveza Srbije koji je pre samo nekoliko dana najavio da će se neki od turnira iz programa “Novi vek srpskog tenisa” igrati na terenima “Centra Novak”. Još uvek se ne zna šta će biti sa terenima nekadašnjeg SC “Milan Gale Muškatirović”.

Izvor: kurir.rs