Za ovu zver nema prepreka: Miloš od dva automobila napravio nesvakidašnje terensko vozilo (FOTO)

|

Miloš Đorđević (27) iz čačanskog sela Bresnica, zaljubljenik je u automobile od malih nogu, pa je odlučio da napravi jedinstvenog četverotočkaša i to svojim rukama. Od dva automobila napravio je pravu moćnu grdosiju, za oko dva meseca vrednog rada.

– Kupio sam Suzuki Vitaru i celo postolje je njeno, od šasije, menjača i motora, dok je spolja kabina čuvenog “jugiše”. Kombinacijom ta dva auta dobio sam savim neobičan džip što mi je i bila ideja. Spolja izgleda kao jugo, simbol bivše juge, dok je mehanizam čuvenog japanca koji radi savršeno – rekao je ovaj mladi konstruktor.

Miloš je vodio računa o svakom detalju, tako da bi mu na ovoj mašini mogli pozavideti mnogi.

– Stavio sam off-road gume 15-ce, kao i pragove koje više služe za bolji estetski dojam. Morao sam rezervoar da prepravljam jer zbog tehničkih karakteristika nije mogao da se vrati u prvobitno stanje. Ugradio sam mu i vitlo koje je neophodno u vožnjama po šumi, otrkiva detalje svog rada Miloš.

On kaže da za ovu zver na četiri točka nema prepreka. Veoma je lagan što mu je dalo bolje preformanse u odnosu na druge off-road automobile.

– On nije namenjen za asfalt, već za šumske i brdske trke, tj off-road vožnju. Težak je svega 900 kilograma što mu daje odličnu spretnost u nepristupačnim predelima. Kada uporedim automobile koji su namenjeni za off-roud vožnju, on je i mali potrošač, troši oko 10 litara – kaže Djordjević.

Miloš nije žalio novac, jer ga je novi ljubimac pozamašno koštao. Bez obzira na troškove, ovaj talentovani i uporni mladić želeo je samo da istraje u nameri i realizuje ideju koju želi.

– Dok sam kupio sve što mu je bilo neophodno izašlo me je blizu 3.000 evra, ne računajući moj rad. Ono što je važno jeste da ne žalim nijedan uloženi dinar i da ovaj auto nije na prodaju – kaže Miloš.

Izvor: espreso.co.rs