Za ovaj mali grad u Srbiji zaineresovan sve veći broj Rusa: “U Beogradu samo iznajmljuju stanove, a ovde žele da se skuće”

|

Dolazak Ruskih državljana u Srbiju skroz je poremetio cene nekretnina u kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima Srbije. Cene iznajmljivanja su znatno skočile, pa su mnogi podstanari bili primorani da se isele, ali po svemu sudeći, Rusi se nastanjuju isključivo u glavnom gradu.

Aleksandra Šapić, iz jedne lokalne agencije za nekretnine, rekla je da mnogi Rusi za život u Srbiji, vide Beograd kao odskočnu dasku kao i dobru destinaciju za početak, te uglavnom u glavnom gradu iznajmljuju kuće i stanove te žive kao podstanari, ali se veoma retko odlučuju da nešto od nekretnina i kupe.

Dosta drugačija priča je u Jagodini, i prema rečima agentice Šapićke, nakon što dođu u Beograd i snađu se u Srbiji, većina Rusa odluči da napusti glavni grad i izabere neki mirniji život u nekom manjem gradu, a oni koji reše da kupe neku nekretninu u našoj zemlji, najčešće biraju Jagodinu i to iz mnogo razloga.

“Odlučuju se podjednako i za stanove i za kuće u gradu, ali i za okolna seoska domaćinstva, a jedan od razloga jeste dobar geografski položaj i to što je blizu i Beograda, i Niša i Kragujevca”, rekla je Aleksandra, dodavši da minimum jednom nedeljno u agenciji imaju kupca iz Rusije.

To su sve sigurni kupci, i stanova i kuća, dodala je ona i to da Rusi najviše kupuju seoske kuće, ali su mladi ruski parovi najčešće zainteresovani za stanove. Svi papiri moraju biti čisti kako bi uopšte mogli da kod nas kupe nekretninu kao i da uopšte uđu u proces kupoprodaje.

Izvor: mondo.rs