Vodoinstalater opelješio Beograđanku: Iskoristila flajer pa se pokajala, za 10 minuta uzeo ovu cifru

|

Jedna devojka iz Beograda našla se na meti vodoinstalatera koji joj je uzeo 13.000 dinara da zameni plovak i zvono na već postojećem vodokotliću. Ona je pronašla jedan flajer koje majstori ostavljaju po zgradama i pozvala vodinstalatera pod imenom “Radovanović”. Na tom flajeru je pisalo da je registrovan od APR-a, pa je na taj način bila sigurna da nije u pitanju neki prevarant.

“Nakon što je došao, pogledao je vodokotlić i rekao da mora sve da promeni. Rekao mi je: “Sve je propalo, moram sve da zamenim. Ventil, zvono, plovak, sve”. Uplašila sam se tom trenutku da ne napraim veći problem u stanu, budući da se ne razumem u instalacije, pitala sam ga koliko će to da košta, on je rekao 12-13.000 dinara. Prihvatila sam misleći da je u pitanju neki veliki kvar. Kupio je delove koji su mu trebali i vratio se kod mene u stan. Nije uzeo čak ni novi vodokotlić. Ceo posao je završio za 10 minuta i naplatio mi je 13.000 dinara. Ostavio je samo kutiju od ventila “Geberit” koji je kupio i zamenio. Nije mi dao ni račun za to što je kupio, niti koliko je naplatio svoju uslugu. Znam da bi za popravke preko 5.000 dinara trebalo da izdaju račun. Novac sam dala i on je brzo otišao. Kasnije sam shvatila da me je prevario i uzeo veliki novac za 10 minuta posla, a čak nije kupio ni novi vodokotlić za te pare koje je uzeo” napisala je Beograđanka objavu.

“Kasnije smo ga moja porodica i ja ponovo zvali, on se nije obazirao ni na to da ćemo ga prijaviti inspekciji. Volela bih da se stane majstorima prevarantima na put, koji za minimalne popravke uzimaju veliki novac. Neko za taj novac rade dva, tri cela dana”, zaključuje ona.

Nakon što smo pozvali vodoinstalatera, da saznamo i njegovu stranu priče, bio je veoma neprijatan u razgovoru i rekao je sledeće:

“Bilo gde možete da nađete moj broj telefona. Sramota je to što se radi majstorima koji plaćaju porez državi. Cena zamene plovka i zvona zavisi od vodokotlića. Vi me zovete i ne znate ni koji je vodokotlić u pitanju. Zamena plovka i zvona, ukoliko je običan vodokotlić u pitanju košta od 3.500 do 4.000 dinara, ukoliko je monoblokovni košta od 5.000 do 6.000 dinara”, rekao je i dodao da je naveo cene za zamenu plovka.

On je insistirao na tome da ne zna da li je brat izvršio radove u stanu te devojke. Takođe je isticao da ne zna ni da li je on obavljao radove. Rekao je da novinar koji je stupio u kontakt sa njim nema nikakve dokaze da je neko od njih dvojice izvršavao radove. Nakon što smo napomenuli da postoji spisak poziva koji je otac devojke uputio majstoru, tada je rekao:

“Taj čovek je zvao sa Zlatibora, Užica i tvrdio da sam ja bio u stanu”, Na pitanje odakle mu informacija je otac zvao ako nije vršio radove tamo, rekao je da mu je to novinar rekao, što naravno nije istina.

Vodoinstalater je takođe rekao da će njegov brat tek sutra moći da odgovori na pitanja zašto je toliko mnogo koštala popravka, kao i da li je izdao račun.

Izvor: mondo.rs