Vaspitačice iz Zvečana plesale pred kordonom i bodljikavom žicom: Srbi protestuju mirno protiv Kurtijevog terora (VIDEO)

|

Srbi četvrti dan mirno protestuju u Zvečanu, zbog upada tzv. specijalih jedinica kosovske policije i novih albanskih gradonačelnika u zgrade opština.

Mirne demonstracije su u jednom trenutku prerasle su u sukob i okršaj sa tzv. kosovskom policijom i jedinicama KFOR-a, u kojima je povređeno na desetine ljudi.

Prvi put, međunarodna zajednica osudila je jasno i glasno Prištinu za eskalaciju sukoba svojim jednostranim potezima. Osim ovog incidenta, Srbi su i u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću tri dana mirno i dostojanstveno protestuju, ne ugrožavajući nikoga, tražeći samo da budu ispoštovana njihova osnovna ljudska prava i prava na život.

Danas su se okupljenom narodu koji želi stati na kraj Kurtijevoj samovolji i teroru pridružile i vaspitačice Predškolske ustanove “Lane” iz Zvečana, koje su izvele dve plesne koreografije pred kordonom i bodljikavom zicom, obeleživši Svetski dan dece.

Pored toga, one su na ovaj način pružile i podršku srpskom narodu koje već danima maltretira Aljbin Kurti.

Sa jedne strane imamo Srbe koji mirno, nenasilno protestuju, nezadovoljni situacijom u kojoj su se našli, dok sa druge, Kurti uz pomoć dugih cevi želi nasilno da preuzme vlast na severu Kosova i Metohije.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: 24sedam.rs