Uživo iz Bona: Novinarka Deana otkrila kako se danas živi u Nemačkoj – Cene porasle za više od 50 odsto, kamate skaču na dnevnom nivou

|

Deana Pavlović, novinarka iz Bona, jutros se uključila uživo u program Kurir televizije i razgovarala sa ovdašnjim kolegom na temu trenutnih cena u tom gradu. Najjači utisak na nju ostavile su cene koje vrtoglavo rastu.

“Poslednji put kada sam se uključivala rekla sam da nisam uspela nigde da kupim ulje. Uspela sam konačno. Čini mi se da cene skaču iz nedelje u nedelju. Rafovi su puni, mada brašno i ulje se teško pronalaze. Zna se kojim danima dolaze i to samo u ranim jutarnjim časovima”, kaže Deana i dodaje:

“Cena goriva je stabilna, ali cene namirnica skaču u velikoj meri. Prosečna potrošačka korpa koja je iznosila 60 evra sada iznosi i do 100 do 120 evra. Po mojim slobodnim procenama to je poskupljenje od skoro 50%, ako ne i više”, primetila je novinarka.

Voditelj Goran Anđelković upitao je koleginicu Deanu da li su se i cene stanova povećale.

Novinarka se složila da jesu i dodala da kamate skaču na dnevnom nivou.

“Odlično pitanje, jesu. Kamata skaču čak na dnevnom nivou. Cene kredita su jako velike i cene stanova su se povećale za 20 odsto”, rekla je novinarka Deana Pavlović u uključenju u jutarnji program TV “Kurir”.

Izvor: kurir.rs