Uskoro ističe rok za plaćanje važne obaveze: Kamate za kašnjenje paprene, a kazna 50.000 dinara

|

Četvrta, ujedno i poslednja rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 14. novembra. Porez se može platiti i Dina karticom bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštili su iz Narodne banke Srbije.

Dina karticom se bez provizije na šalterima Uprave za trezor može platiti i porez na dohodak građana, zatim na promet motornih vozila, dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Dinom se na šalterima te uprave uz niske provizije mogu platiti i računi za struju, računi javnih komunalnih preduzeća kao što su „Infostan tehnologije”, „Informatika” u Novom Sadu, Telekom i slične dažbine.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda s rešenja na kojima je pripremljen ovaj kod i korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj klijenti imaju račun.

S obzirom na paprene kamate i drakonske kazne, građanima se ne isplati da prekoračuju rokove. Pored uvećanog poreza na imovinu, ukupno zaduženje može da im optereti i kamata (9 odsto) ali i kazna od 50.000 dinara. Tu kaznu mogu platiti i oni koji još uvek nisu izmirili obaveze za prethodni kvartal.

Izvor: kurir.rs