Upoznali se onlajn, venčali na drugom sastanku: Čačanin platio miraz pa doveo Patriciju – Ona se sada krstila

|

Zambijka Patricija Kaunda (23) venčala se sa Srbinom u julu 2022. godine, što je ovom paru inače bio tek drugi sastanak, a nedavno se krstila i promenila veru u jednoj crkvi u Čačku.

Ova Afrikanka je zbog ljubavi prešla čak 9.614 kilometara i napustila rodnu Zambiju, u Srbiju se preselila u martu ove godine, a u vezu sa dečkom iz Srbije ušla je pre tri godine.

Par se upoznao onlajn na jednom sajtu za upoznavanje, a vezu na daljinu održavali su do pre sedam meseci.

“Moj muž je Srbin, radi u IT sektoru, a upoznali smo se na jednom sajtu za upoznavanje 2019. godine. Prvi put smo se videli i zvanično upoznali u Beogradu u decembru 2021. godine, tada smo i ozvaničili vezu. Bila sam baš srećna, jer smo se dugo dopisivali”, započinje priču za Kurir Patricija.

Ističe da je teško održavati vezu na daljinu, ali da su se ona i njen partner izborili i na kraju uspeli.

“Mnogo mi je nedostajao, teško je biti u takvoj vezi, čuli smo se svaki dan, ali je teško bilo. Naš sledeći susret bio je u julu 2022. godine, tada smo se i venčali u Čačku. Ja sam se nakon toga vratila u Zambiju, a u Srbiju sam se preselila u martu ove godine. Još uvek se nismo venčali u crkvi, ali nam je i to u planu naredne godine”, priča usihićeno Patricija, koja je uzela suprugovo prezime, ali on nije želeo da se njegovo ime eksponira u medijima.

Patricija je bila pripadnica protestantske crkve, a 19. novembra je prešla u pravoslavlje.

“Krstila sam u crkvi u Čačku, tu i živimo inače. Kada sam ga upoznala, pričao mi je o pravoslavnoj veri, a kad sam došla u Srbiju, stalno smo obilazili manastire. Kada sam prvi put ušla u srpski manastir, to je za mene bilo nešto drugačije. Poželela sam da promenim veru, dopalo mi se, a jedan od razloga za to je i ljubav”, priča sagovornica Kurira.

Priznaje da joj nedostaju porodica i prijatelji, ali i hrana.

“Moji roditelji su bili tužni kada sam im saopštila da se selim, ali su, s druge strane, bili i srećni zbog mene. Upoznali su mog muža početkom ove godine, kada je on došao u Zambiju da plati miraz i da traži od mojih roditelja moju ruku. Čujemo se svakodnevno, nadam se da će doći sledeće godine ovde da nas posete”, malo se rastužila Patricija, koja nije želela da govori o visini miraza.

“O tome se kod nas ne priča”, objasnila je ona.

Srbija joj se sviđa, kaže da se bolje živi nego u Zambiji, kao i da su plate i mogućnost za posao veći. Ovde je domaćica, a aktivna je na društvenim mrežama.

“Sviđa mi se Čačak, ovde ima dobrih ljudi, porodični ljudi i volim da pričam s komšijama. Ljubazni su, pomažu.. Naučila sam da kuvam neka jela, pravim čorbu, gulaš… Sviđaju mi se mnogo punjena paprika i sarma, ali još nisam naučila da ih pravim, to mi je teško jer ta jela ne dozvoljavaju greške”, zaključila je Patricija.

Izvor: kurir.rs