Tužan prizor iz Sašinog doma: Načeta hrana i dalje na stolu, jastuk za psa na terasi i neobičan cvet na ulazu

|

Poslednji ispraćaj modnog kreatora i stiliste Saše Vidića održaće se danas, na Novom groblju u 14 časova. Ispred njegovog stana na Novom Beogradu prizor slama srca. Na prozorima su spuštene roletne, u uglu terase postavljen jastuk za njegovog psa kojeg je mnogo voleo, a na stolu načeta hrana i piće.

Ispred ulaza u zgradu horizontalno je postavljen samo jedan neobičan cvet. U pitanju je “strelicija”, u narodu poznatija kao rajska ptica. Iako simbolizuje ljudska osećanja, ljubav i beskonačnu lepotu, nije karakteristična za ovu priliku.

Kako kažu komšije, Saša je bio jako ljubazan i drag sused, uvek se javljao kulturno.

“Stalno sam ga viđao, šetao je neko malo kuždravo kuče, i uvek bi mi se javio. Ne znam ništa o njemu, ali smo komšije bili jako dugo. Voleo je da šeta psa ovde po kraju, video sam ga nedelju dana pred smrt. Iskreno, izgledao je loše… Bio je jako mršav i govor mu je bio usporen, ali on je voleo inače da priča sporije, “beogradski”… Bio sam u ogromnom šoku kad sam čuo da je preminuo”, rekao je komšija.

Nigde na ulazu u zgradu ili na vratima stana ne može se videti čitulja, što je inače običaj da članovi porodice postave kako bi ljudi koji su voleli i poštovali preminulog bili obavešteni o mestu i vremenu sahrane i izrazili saučešće.

Izvor: kurir.rs