Trudna Srpkinja dobila kontrakcije na letovanju u Grčkoj: Kad je trebalo da plati, osiguranje zakazalo

|

Državljanka Srbije u 34. nedelji trudnoće otišla je letovanje u Grčku, a pošto nije obratila pažnju na uslove u putnom zdravstvenom osiguranju, susrela se sa problemom u Opštoj bolnici u grčkom gradu Kavala.

Trudnica se zbog kontrakcija javila u bolnicu u ovom grčkom gradu, a osiguranje je odbilo da plati troškove zbrinjavanja, jer je bila u 34. nedelji. Pošto da se našla u nezahvalnoj situaciji, oglasila se na mrežama i zatražila pomoć.

“Zbog kontrakcija osiguranje je odbilo da plati jer je 34. nedelja. Moram da napomenem da se sa mnom u sobi takođe nalazi trudnica iz Srbije, koja ima isti problem, ali njeno osiguranje će platiti sve troškove bolničkog lečenja”, napisala je ona.

Specijalizovani sajt za letovanja u Grčkoj savetuje turiste da se raspitaju o uslovima koja osiguranja nude, jer neka osiguranja ne pokrivaju nikakve komplikacije trudnicama tokom putovanja, druga pokrivaju do 27. Ili 30. nedelje, a neka pokrivaju čitavu trudnoću.

Nikana.gr prenosi i da su cene porođaja u Grčkoj sledeće: prirodni porođaj od 1.500-4.900 evra, sa carskim rezom od 1.600 do 5.500 evra plus doktor koji košta oko 1.000 evra i babica 300 evra. Cena jednog bolničkog dana iznosi od 75 do 100 evra, a ova trudnica je imala sreće, pa je platila samo bolničke dane, jer su lekari uspeli da joj stabilizuju kontrakcije terapijom, nakon čega je krenula put Srbije.

Na društvenim mrežama, mnogi su osudili ovaj potez trudnice, koja je u poodmakloj trudnoći donela nepromišljenu odluku da putuje van zemlje i time i sebe i bebu izložila riziku.

Izvor: mondo.rs