“Trebalo bi raščistiti to đubrište”: Mirjana Karanović progovorila o temi koja je potresla Srbiju

|

Glumica Mirjana Karanović (66) nikad nije krila kada se oseća loše, a još manje kada je dobro. Zato ne čudi što je nekoliko meseci odlagala intervju zbog privatnih problema, a bilo ih je dosta.

Neprijatnost s komšinicom koja je završila krivičnom prijavom, saobraćajna nezgoda koju je doživela, zgrada koja se zida pored njene i praktično joj zatvara pogled… Bilo je i lepih stvari, poput novih uloga i nagrade “Pavle Vuisić”, koju je nedavno dobila. Borba Mire Karanović traje godinama, a glumica je podelila svoja promišljanja o životu, ali i oktrila šokantni detalj o svojim studentima.

Na pitanje kako se bori protiv negativnih situacija u životu, glumica odgovara:

“Teško. Za borbu protiv loših stvari koje vam se dešavaju u životu, mislim da bi trebalo uraditi najtežu stvar: kada padnete, morate da naterate sebe da ustanete i da krenete iako, možda, u tom trenutku ne znate gde biste. Ne znate ni gde ćete završiti, ni kako će se sve dešavati dalje u životu i šta će biti u budućnosti, da li će vas nešto pregaziti i kad ustanete i krenete, ili ćete stići negde gde je mnogo bolje. Život je to. Često završiš na dnu, ali radi se o tvojoj odluci i nečemu što možeš da menjaš. Svaki čovek ima mogućnost da menja svoj život, da odluči da li će ostati na dnu ili će napraviti prvi korak”, kaže Mirjana Karanović.

Budući da je ovih dana glavna tema suđenje učitelja glume Mike Aleksića i njegovih bivših učenica, Karanovićeva se osvrnula i na tu temu, te otkrila do sada neke nepoznate detalje.

“Kada sam bila početnik, mlada glumica, imala sam sreću, ali susretala sam se s raznim vidovima manipulacije. Nisam nikad bila fizički zlostavljana niti ucenjivana – valjda što sam imala sreću da se još na početku karijere pozicioniram kao karakterna glumica. Ali znam da su mnoge moje studentkinje, pa i studenti, bili i još uvek su žrtve zlostavljanja – i to na razne načine – neki seksulanog zlostavljanja i ucenjivanja”, kaže Mira i dodaje:

“O tome se danas mnogo priča i trebaće vremena svima da prihvate neka nova pravila u kojima se ne podrazumeva da ako si na nekom višem položaju, tu moć možeš da demonstriraš ucenjujući i gradeći situaciju u kojoj možeš da dobiješ šta god želiš pomoću moći. Sada je važno o tome govoriti, iako su ljudi danas nervozni, i dosta im je toga, i misle da je to previše. I misle da bi trebalo da se vratimo na staro, na to neko „divno vreme“ u kom smo svi ćutali i pravili se da je sve u redu. Nije u redu i trebalo bi to đubrište raščistiti, što je više moguće”, poručila je Mirjana Karanović.

Izvor: story.rs