Toma Zdravković i Neda Ukraden bili su jako bliski: Toma je pevačicu oslovljavao jedinstvenim nadimkom

|

Pevačica Neda Ukraden otkrila je da je bila u jako bliskim odnosima sa legendarnim pevačem Tomom Zdravkovićem o čijem životu je snimljen i film.

Poznato je da Neda privodi kraju svoju autobiografiju, a o tom odnosu više će pisati tu:

“Rukopis sam završila, moram još nešto malo da sredim. Postoje divne fotografije koje su ilustracija tog vremena. To je priča o meni i karijeri, zemlji koje više nema, gradu u kom sam živela, o jednom celom muzičkom miljeu, ali i čitavom nizu sjajnih kolega. Ja sam neposredan učesnik i svedok svemu tome. U knjizi će se naći i značajne ličnosti kojima sam pevala, od Josipa Broza Tita do Muamera Gadafija. Govoriću o ljubavima o kojima do sada nisam pričala. Biće raznih tajni. Meni je najveća bol ‘92. godina. Taj nasilni prekid života kada smo roditelji i ja ostali bez svega u životu što smo stekli decenijama unazad. Sve ono što smo kućili, nameštali, obrađivali, bez svega smo ostali. U tom trenutku nemaš kome da se žališ i da se obračunavaš. Sama sam svoju bol i napore nosila”, kaže Neda.

Malo je poznato da je Neda Ukradeb bila komšinica Tome Zdravkovića.

“Poznavala sam Tomu Zdravkovića privatno, stanovali smo u istoj zgradi i zvao me je “lepa moja Kono”. Naravno da je u filmu mašta proradila. Neću da komentarišem činjenice i autorsku slobodu. Meni je fantastično to što je naslovna pesma “Ponoć” zaslužna za više od pedeset posto uspeha tog filma. Ta numera je toliko dobra i jaka, jer je iz toga izašla emocija i povratak slušanju teksta pesama kod mlađe publike. Povratak u neka lepša vremena.”

Izvor:magazin.novosti.rs