Teška ispovest majke i komšinice dečaka koji je nastradao u igri: “Ne mogu da smirim decu, plaču, traže ga”

|

Sedmogodišnji S. Š. nastradao je u ponedeljak uveče u naselju Raška u Vranju kada ga je u vrat i potiljak udarila greda za krov, po kojoj je skakao. On se sa ostalom decom iz ulice igrao na gredama koje su bile spremljene za krov kuće njihovog komšije.

Dečak je iz Surdulice sa majkom, braćom i sestrom došao kod babe i dede u Vranje u goste dok je njegov otac bio u nadnici.

Komšinica pred čijom se kućom dogodila nesreća kaže da je bila šokirana kada je izašla na ulicu.

“Samo smo čuli da je nešto puklo, istrčali smo i videla sam dečaka kako leži u lokvi krvi. Greda ga je bila udarila u vrat. Hitna pomoć je brzo stigla, dete je bilo živo, ali na kraju se završilo najgore moguće. Deca nisu slušala, govorili smo da se ne igraju tu. Pre tri dana smo doterali tu građu, da stavimo krov i eto desila se nesreća”, priča komšinica.

U kući dečakovog dede, lelek i plač. Najviše plače mlađa sestra, dozivajući brata. Od bola baca se na pod i jauče. Majka je pod stresom, jedva je izustila par rečenica.

“Muž je otišao da bere maline, a ja sa decom došla u goste kod roditelja. Zadesila nas je nesreća. Ne mogu decu da smirim, plaču, traže ga. Kako ćemo bez njega?”, pita se neutešna majka kroz suze.

Izvor: telegraf.rs