Tamara Vučić poslala važnu poruku svojom odevnom kombinacijom: Kulturno nasleđe svake zemlje je temelj njenog identiteta (FOTO)

|

Uz podršku supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić, u Beogradu je, u svečanom duhu i autentičnom ambijentu Etnografskog muzeja, 7. oktobra otvoren 6. međunarodni Etnology Fest, posvećen promociji nematerijalnog kulturnog nasleđa i zaštiti kulturnih identiteta.

Prva dama Srbije i domaćica ove manifestacije obukla je garderobu sa etno motivima i pokazala je kako joj zaista svaki stil dobro stoji.

Stil Tamare Vučić te večeri primećen je i pohvaljen od strane mnogih.  Tamara je imala čast da otvori ovaj događaj i tom prilikom se obratila prisutnima.

– Kulturno nasleđe svake zemlje je temelj njenog identiteta, oslonac za razvoj savremene kulture. Kulturno nasleđe treba prepoznati kao razvojni potencijal, spajajući tradicionalno i moderno, stvarajući most između prošlosti i budućnosti. Novo čitanje nacionalnog stvaralaštva i nasleđa može zainteresovati mlađe generacije, približavajući im, tako, sopstveni identitet. Jedino ova nit, ovakva povezanost garantuje trajnost jedne kulture u vihoru globalizacije i potrošačkog društva. Poznavati svoju istoriju, svoju kulturnu baštinu, one elemente koji su vekovima oblikovali naš identitet, znači prepoznavati važnost ideje da svoju tradiciju čuvamo i štitimo, da tuđu poštujemo i da razumemo da je u različitosti bogatstvo sveta – izjavila je supruga predsednika Srbije.

U publici su bili Ministarka kulture u Vladi Republike Srbije Maja Gojković, direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, Ministarka trgovine, turizma i telekomunkacija Tatjana Matić, Ambasadori Meksika, Koreje, Indije, Pakistana i Kazahstana sa suprugama, ambasadori Kipra, Ujedinjenijh Arapskih Emirata, supruga ambasadora Turske kao i ambassador Maroka sa porodicom.

Nakon svečanog otvaranja, prisutni su imali priliku da uživaju u reviji “Cultural Fashion” tri savremene dizajnerke – Monice Miller, Ciare Courtney i Marijane Andrić, koje su dale svoj modni odgovor na temu inspiracije tradicionalnim odevnim predmetima Rumunije, Velike Britanije i Srbije.

Izvor: story.rs