Svetlana Dragijević otkrila detalje saslušanja i susreta sa sinom: “Muž je počeo da plače, Dejan spustio pogled”

|

Svetlana Dragijević, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića koji je u policiji priznao da je ubio devojčicu iz Bora, Danku Ilić koja bi 6. maja napunila dve godine, uz kuknjavu i očaj primila je ekipu “Republike” u kuću iz koje su slobode lišeni Dejan, njegov otac Radoslav Dragijević i brat Dalibor Dragijević, s tim što je poslednji preminuo u pritvoru.

Svetlana i dalje ne prihvata da je njen stariji sin, prema sopstvenom priznanju, sa kolegom Srđanom Jankovićem, službenim automobilom JKP “Vodovod Bor” 26. marta udario malu Danku, a zatim je spakovali u kola i udavili. Majka tvrdi da je njen sin nevin. Njeno ponašanje na slobodi javnost oštro osuđuje, kao i to što je odbila da svedoči u istrazi zločina, odnosno iskoristila pravo koje ima po zakonu.

Svetlana je ispričala kako je izgledalo njeno saslušanje na kojem se srela sa sinom i suprugom. Videla je i drugog ubicu Jankovića. Strašno je kaže zaboleo izraz lica sina, kao i suze supruga.

“Rekla sam ja sam Svetlana Dragijević od oca Milana. Rekla sam “Neću da svedočim, jer ništa ne znam”. Imala sam kod seb flašicu vode, koju sam uzela u ruke i popila vodu. Tužilac me je pitala. “Tebi nešto nije dobro”. Rekoh joj “Ne, nije mi dobro”. Pitala me je koje lekove pijem”, prepričava Svetlana Dragijević.

Kaže da je tužiocu ispričala da uzima mnogo lekova kao redovnu terapiju. Na izlasku iz tužilaštva joj je zapištao štap jer je prolazila pored detektora metala, ali kaže nije imala problema zbog toga iako joj je smetalo što su je pretresli na ulasku.

“Imala sam samo doručak u torbi pored dokumenata, da mi se ne sloši tamo”, rekla je Svetlana.

Negira da je zagrlila supruga u tužilaštvu kako su mediji preneli kao nezvanična saznanja.

“Rekli su da sam se zagrlila sa mojim mužem, ali to nije tačno, a nije ni moguće jer je policija pored njega. Pogledala sam ka njima pri izlasku. Dejan je bio spuštenog pogleda, a muž je počeo da plače”, prisetila se Svetlana poslednjeg susreta sa porodicom.

Izvor: republika.rs