Otac Predrag sreo Rokvića na hodočašću, pa mu se obratio dirljivim rečima: “Otac te je tome naučio, Gospod te uči tome”

|

Folk pevač Nikola Rokvić 22. aprila krenuo je peške na put do ostrva Egina i treba da pređe 1.150 kilometara, a sve zbog humanog cilja. Ovo je treći dan hodočašća, a Nikola redovno obaveštava pratioce na Instagramu dokle je stigao i šta ga je zadesilo na ovom putu. Sada se oglasio otac Predrag Popović koji ga je sreo u Velikoj Plani.

“Pomaže Bog draga braćo i sestre! Imamo čast da naš brat Nikola ide na svoje hodoljublje do našeg velikog i divnog svetitelja, našeg Vladike Nektarija Eginskog i prolazi ovde kroz opštinu Velika Plana, te nisam mogao da ga pustim da tu prođe, a da ga malo ne ispratim, tako da malo šetamo zajedno. Brate moj kako ti je?”, upitao je otac Predrag.

“Pomaže Bog i veliki pozdrav za sve naše drage ljude. Hvala Bogu dobro sam, uz Božiju pomoć sve dobro ide, hvala i Vama što ste sa mnom malo prošetali i što ste me okrepili i duhovno i nekim razgovorima, rečima, to znači”, odgovorio je Nikola Rokvić.

“Kako izdržavaš?”, zanimalo je oca Predraga, koji je i sam, svojevremeno prevalio veliki put peške do Ostroga.

“Dobro je hvala Bogu, tek smo počeli, treći dan je, ide dobro i neka tako ostane. Samo ako Bog da da stignem do Egine, ovo je put za dečiju radost i za decu onkologije”, odgovorio je Nikola.

“Molićemo se i za tebe u ovoj plemenitoj dobroj nameri, kao i za decu na onkologiji i njihove roditelje. Ne može duša da bude emotivna, a da ne radi ovako nešto. Ti si emotivan čovek, tvoje pesme to govore, otac te je tome naučio, Gospod te tome uči. Hvala ti što svojim pesmama i delima uveseljavaš ovaj narod. Potrebno nam je to, pali smo dosta i izujedani sa svih strana , tako da su nam potrebni mladi i dobri ljudi da doprinesu nečemu, pokrenu u ljudima istu takvu snagu i pokažu da se sve može kad se hoće”, rekao je otac Predrag.

“Ja se samo trudim da budem normalan čovek i budem tu za bližnje. Želim da dam svoj doprinos, šta je 30 dana naspram celog života. Bitna je volja, vera, ljubav prema Gospodu, ljudima i porodici i precima našim. Ljubav prema celoj Božijoj volji”, rekao mu je Rokvić.

“Ovaj tvoj serijal zvaće se 30 dana večnosti. Ako večnost danima može da se meri, ti si sada okušavaš to rajsko stanje koje sam ja okusio 13 dana gde sam išao na Ostrog. To je nešto neverovatno, imaćeš 30 dana, neka te Gospod blagoslovi i da ispunjenje tvojih molitvi. I da nam ova deca naša u Srbiji koje je veliki krst zadesio zbog nezdravog i zbog ratova i raznih stresova, pa su zato zadobili taj krst, nije važno zbog čega, važno je kako ćemo i šta ćemo sa onim kartama koje su nam podeljene, a sve u slavu Božiju, i dobro i loše. Mi sada idemo. Nikola je danas prešao 32 kilometra. Sada idemo kod jednog domaćina Zorana, tako su nekada putnici namirnici noćevali kod ljudi. Postojale su porodice koje su čekale hodočsnike”, rekao je sveštenik koji je potom sa Nikolom otišao u kuću Zorana iz Velike Plane.

Izvor: telegraf.rs