Supermarket odlukom razbesneo građane: Uveli pravilo ko sme da kupi ulje, pa naišli na žestoku reakciju kupaca

|

U poslednje vreme suncokretovo ulje je nezaobilazna tema. Ali, manje se priča o receptima i kulinarskim specijalitetima, a mnogo više o cenama, uvozu, izvozu, nestašicama.

Ova namirnica je teško zamenljiva, mada i neka druga ulja sada izbijaju u prvi plan – a to svakako utiče i na njihove cene. Konkretno u Nemačkoj već neko vreme vlada “histerija” oko suncokretovog ulja.

Na celokupnu situaciju pojavio se još jedan “problem” koji je razljutio građane u ovoj zemlji. Naime, rukovodioci Lidla u Norderštetu (najsevernija savezna država Nemačke, Šlezvig-Holštajn) doneli su odluku da se jedno kraće vreme ulje prodaje samo kupcima starijim od 18 godina. Inače, još ranije je uvedena praksa da se zbog manjka zaliha suncokretovog ulja po domaćinstvu može pazariti samo jedna flaša.

Vest o potezu Lidla u ovom delu Nemačke neverovatnom brzinom se proširila društvenim mrežama, mada je bilo i onih koji su kritikovali same kupce koji koriste te taktike da dođu do više flaša ulja.

Oglasila se i Lidl Grupa, rekavši da nije saglasna sa takvim postupkom svoje podružnice, tako da je sporna odluka odmah povučena.

Izvor: telegraf.rs