Stariji momci naterali dete (9) da pojede bombonu: Dečaku pozlilo, u besvesnom stanju prevezen u bolnicu

|

Prema nezvaničnim informacijama koje su stigle do redakcije Ucentar, ispred jedne osnovne škole u širem centru Kragujevca, dečaka od 9 godina stariji momci su naterali da pojede bombonu od koje mu je pozlilo. Par trenutaka kasnije, detetu je pozlilo.

Dete, koje pohađa drugi osnovne, je bez svesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

“To što su se ovakva lica pojavila ispred jedne škole ne znači da se ne mogu pojaviti i ispred drugih”, upozorava sagovornik Ucentra upućen u sam događaj i dodaje:

“Razgovarajte sa decom o ovakvim temama. Na vreme treba reagovati i prijaviti bilo kakva sumnjiva lica školskom policajcu i policiji uopšte radi prevencije bilo kakvog rizika.”

Inače, amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini. To je sintetički stimulans mozga koji uzrokuje promene mentalnih i motoričkih funkcija. Prilikom zloupotrebe, amfetamini podstiču aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, pritom redukujući osećaj gladi i umora.

Izvor: mondo.rs