Stanovao kod bogatašice u Moskvi, razvio sopstveni biznis: Evo kako sada izgleda Marko Milošević, sin našeg poznatog političara

|

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, pojavio se prvi put u javnosti posle dugo vremena, a glavno pitanje koje se postavlja na pomen njegovog imena jeste gde je i šta radi u poslednje skoro 23 godine.

Prema poslednjim informacijama, poznato je da Milošević već decenijama živi u Rusiji, čiji ima pasoš, aIi sve ostalo uglavnom je prekriveno velom tajne. Čak se do juče nije znalo ni kako izgleda, sve dok se nije pojavio na otkrivanju spomenika svom ocu u Moskvi.

Najnovija fotografija pokazuje da je vidno ostario i osedeo i jako malo liči na mladića kakvog pamti Srbija iz devedesetih godina prošlog veka.

Marko je državljanin Ruske Federacije od 2014. godine, kada mu je izdat važeći ruski pasoš. I dalje je ostao veran svojoj velikoj ljubavi – automobilima i motorima. Kako tvrde oni koji ga poznaju, poseduje motore “Harli-Dejvidson” i “hondu CBR600F”, a u garaži ima i automobile “audi A42 i “micubiši lanser”.

On je u Moskvi najpre živeo u blizini stanice metroa “Prospekt Mira”. Stan je u to vreme pripadao Irini Baglaj, bogatoj ćerki bivšeg predsednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja. Ona poseduje i nekretnine u elitnom vikend naselju, a njegovu vezu s Irinom potvrđuju i podaci o parkingu u prestonici: mobilnim telefonom platio je parking za audi koji je u Irininom vlasništvu.

Kako su pisali ruski mediji, bio je suvlasnik Polar doo. Od 2015. do kraja 2019. godine imao 50 odsto udela u ovoj kompaniji, koja trguje sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima, a godišnji promet je relativno mali – oko 135.000 evra.

Miloševićev poslovni partner je Igor Tarasenko, koji preko svoje druge firme zarađuje na javnim nabavkama. Njegova firma “Trade Motors doo” pruža usluge održavanja vozila preduzećima u gradskom okrugu Odincovo. Prihod ovog posla je više od četiri miliona evra godišnje.

Ruski mediji su našli vezu i između Miloševića i rođaka bivšeg generala ruskog MUP-a. Baza podataka saobraćajne policije sadrži podatke o još jednoj adresi sina bivšeg jugoslovenskog predsednika – u kući u Rjabinovoj ulici u prestoničkom selu Maruškino.

Kuća je već 15 godina u vlasništvu Andreja Aleksandroviča Pikulika. On je sin zamenika šefa kabineta Računske komore Ruske Federacije, general-majora unutrašnje službe Aleksandra Pikulika, koji je poginuo u nesreći.

Inače, Milošević je na otkrivanju spomenika svom ocu snimljen u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Hirurg, bliskog saradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe “Noćni vukovi”. To govori da održave veze sa samim političkim vrhom Rusije i krugom oko predsednika Putina i da verovatno uživa njihovu zaštitu. Na snimku se vidi da je vidno ostario i osedeo, ali prema onome što je govorio na otkrivanju spomenika, “povezujući sudbinu Srbije i Rusije kao žrtava agresivne politike Zapada”, očigledno je da retoriku svog oca nije promenio.

Izvor: kurir.rs