Stanari kule West 65 ostaju bez grejanja i tople vode? Obećavali im luksuz, sada se bore za osnovna prava

|

Stanari luksuzne zgrade West 65 plaćali su kvadrate suvim zlatom. Investitor im je obećavao luksuz koji nisu dobili, a sada se još bore za osnovna prava – da imaju toplu vodu, grejanje i leti hlađenje.

Mesec i nešto pre isteka roka sa Srbija Gasom o isporuci gasa za rad sistema grejanja i isporuke tople vode u zgradi West65 Tower, Form Focus obaveštava stambenu zajednicu i stanare da neće produžiti ugovor i da se sami snađu kako će rešiti problem. Takođe im stavljaju do znanja da mesec dana kasnije ističe i ugovor sa Elektrodistribucijom Srbije o snabdevanju električnom energijom za potrebe klimatizacije.

U odluci da stanare ostave bez snabdevanja toplotnom i rashladnom energijom što im je ugovorna obaveza navode visoka dugovanja stanara prema firmi koja im pruže ove usluge i njihove optužbe da im naplaćuju neopravdano visoke račune.

“Naknadno, investitorova firma održavanja Form Focus pokušava da ucenjuje stanare da uplate depozit od pet miliona dinara kako bi produžili ugovor sa Srbija Gasom još na tri meseca i kako bi im omogućili neometanu isporuku tople vode i grejanja u nastupajućim zimskim mesecima”, rekao je jedan od stanara prestižne zgrade.

Takvu ponudu uglavnom su svi odbili za sada, i u pravnom vakumu krenuli da traže druga rešenja.

“Kako je Srbija Gas odbila da sa stambenom zajednicom direktno potpiše ugovor o snabdevanju gasom zbog nemogućnosti da ista pruži bankarske garancije, ali i zato što nije licencirana za te usluge, stanari kule West65 su pomoć čak potražili i od nadležnog Ministarstva energetike koje se ovih dana uključilo da pomogne u ovom slučaju”, kaže sagovornik Kurira.

Ugovor o snabdevanju gasom kule West65 koji je neophodan da bi se stanovi snabdevali grejanjem i toplom vodom istekao je 30.septembra i stanari još uvek ne znaju status usluga koje plaćaju.

“Dug u ovom dopisu, na koji se pozivaju, nije tačan. Kasnije su dali novu informaciju sa iznosom od 1,4 miliona dinara, što je za ovoliku zgradu neznatno. Za sada nijedna od pomenutih usluga im nije prekinuta što se može desiti u bilo kom trenutku kada Srbija Gas odluči da prekine isporuku gasa, jer investitor i održavanje ne žele da produže ugovor”, kaže sagovornik gore pomentog lista.

Kako kažu stanari ove zgrade do sada su se borili da dobiju ono što im je obećano, a sada se bore za osnovne životne uslove u atmosferi gde je investitor zakon i potpuno sami bez velike pomoći i podrške institucija.

Izvor: kurir.rs