“Šta to radite, ljudi?” Snimak sa dočeka Nove godine u Parizu uzburkao mreže – Niko ne uživa u trenutku

|

Društvenim mrežama velikom brzinom širi se snimak sa dočeka Nove godine u Parizu, koji najbolje pokazuje u kakvom vremenu živimo. Masa ljudi dočekala je 2024. godinu ispred Trijumfalne kapije uz odbrojavanje sata i spektakularni vatromet, ali umesto da uživaju u veličanstvenom prizoru, većina je mobilnim telefonima snimala trenutak ulaska u novu godinu.

“Ni jedna osoba ne uživa u trenutku”, piše uz objavu koja je prikupila više od 15.6 miliona pregleda otkako je objavljena u prvom danu 2024. godine. Objava je izazvala oprečne reakcije, neki su tvrdili da se može uživati u trenutku čak i dok mobilnim telefonom snimaju spektakularan prizor, dok su drugi komentarisali kako su upravo zbog toga prestali snimati takve momente.

“Ovo je pravi primer distopije društva”, “Snimaju trenutak koji verovatno nikad neće pogledati u galeriji snimaka”, “Ne znam da li znate, ali moje oči i dalje mogu da posmatraju dešavanja čak i dok snimam telefonom”, “Ponašaju se kao da Internet ne postoji i kao da neće moći da gledaju kasnije snimke na društvenim mrežama”, nizali su se komentari ispod objave.

Izvor: mondo.rs