Srpkinja uhvaćena kako pravi štek mleka: Ispraznila raf i natovarila kolica – U nekim marketima počela ograničenja količina koju je moguće kupiti

|

Poslednjih dana nestašica mleka trese Srbiju. Mlekare su smanjile količinu proizvodnje, pa trgovine ne dobijaju uobičajene, već smanjene količine ove namirnice. Oni koji naiđu na veću količinu mleka na rafovima, po starom običaju, uhvate priliku za pravljenje šteka.

Kako je objavljeno na instagramu, jedna gospođa “uhvaćena” je kako prazni rafove sa mlekom u Tržnom centru Galerija u Beogradu kako bi, kako je navedeno, napravila zalihe mleka.

Inače, pre dve nedelje vlasnici pojedinih farmi krava najavili su moguću nestašicu mleka. Njihove reči su se obistinile, pa su rafovi sa mlekom u mnogim prodavnicama (polu)prazni.

Poslednjih meseci stanovnici Srbije suočeni sa nestabilnim tržištem, te su se na spisak namirnica koje su nedostajale na rafovima upisali ulje, brašno, šećer, sada i mleko. U junu šećer se kupovao dva i po puta više nego u istom periodu prošle godine. Zbog toga, često su i trgovinski lanci ograničavali količunu robe koja se može kupiti.

Ako je suditi po fotografiji objavljenoj na fejsbuk stranici Udruženja potrošača Efektiva, tim stopama krenulo je i mleko. Naime, na rafu jedne prodavnice nalepljena je poruka koja se odnosi na ograničenje količine mleka koje je moguće kupiti.

“Samo 1 litra mleka po osobi”, glasi poruka trgovinskog lanca potrošačima.

Nenad Budimović iz Privredne komore Srbije, tvrdi da mleka nema jer je potražnja povećana, a proizvodnja smanjena. Ističe da nema ni razloga za brigu – da će mleka biti, ali ne zna i kada.

Izvor: espreso.co.rs