Srbi se kupaju u decembru kao usred jula: Otvoreni bazen u Vojvodini danas pun kupača – Brčkaju se i deca

|

Prvi dani decembra doneli su drastično otopljenje, te je u Srbiji danas najviša temperatura zabeležena u Loznici, čak letnjih 25 stepeni Celzijusa. Ni drugi gradovi ne zaostaju, a poneki građani iskoristili su priliku da se na ovoj prolećnoj temperaturi okupaju u bazenu.

Takav prizor stiže iz Fruških termi, gde je otvoreni bazen pun ljudi koji se regularno kupaju kao usred jula.

Trenutna temperatura u Loznici je letnjih 25°C, u Valjevu 24°C, a u Požegi, Kragujevcu i Kruševcu je 23°C. I u većem delu Srbije trenutne tempetrature kreću se od 17 do 23°C, u Beogradu je 21°C. Najviša ikada izmerena temperatura u decembru u Srbiji otkad se vrše merenja je 26°C.

U nedelju će biti osetno hladnije, ponegde i za čak 20 stepeni. U Srbiji u nedelju pretežno oblačno i osetno hladnije. U Vojodini će biti suvo, a južnije od Save i Dunava očekuje se slaba kiša, u brdsko-planinskim predelima biće snega. Uslova za susnežicu i slab sneg biće ponegde i u nižim predelima zapadne i centralne Srbije.

Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 0°C na severu do 8°C na jugu Srbije, maksimalna dnevna od 2°C u severnim i zapadnim do 12°C na jugu Srbije. Temperatura u Beogradu tokom dana bez većeg variranja i biće oko 2-3°C.

Izvor: telegraf.rs