Srbe razbesnela paprena cena pršute u marketu: “Kao da su u zlatnu foliju umotali tih 100 grama” – U Španiji duplo jeftinije

|

Cene mesa, samim tim i suhomesnatih proizvoda dosta su skočile u poslednje vreme, ali potrošači su besni zbog novih nerealnih poskupljenja.

“Živote dragi, 6.000 dinara pršut. Pa u Oslu je jeftinija hrana”, piše u objavi na društvenoj mreži X koja je pokrenula lavinu komentara.

Na fotografiji se može videti pakovanje pršute od 100 grama koje košta čak 600 dinara. Međutim, neki korisnici ove mreže su u komentarima napisali da litar maslinovog ulja iznosi 3.400 dinara.

Potrošači su bili besni jer je u pitanju domaći proizvod, te smatraju da bi cena trebalo da bude prikladnija.

“Pomislila sam da je neki strani specijalitet u pitanju, kad vidim posle da je domaći proizvod. Ludilo totalno. Sto grama ima samo da pomirišeš. U Španiji od 20 do 60 evra kilogram”, stoji u jednom od komentara, dok se drugi korisnik pita:

“A koliko košta put do Osla da bih kupio 100 grama”.

Ostali korisnici su se dotakli i drugih cena suhomesnatih proizvoda.

“Kao da su u zlatni omot umotali tih 100 grama. Gledam danas u marketu takvo neko pakovanje 100 grama nekog kulena cena mu 360 dinara. Dakle kilogram “simboličnih” 3.600 dinara”, piše u jednom od mnogobrojnih komentara besnih kupaca.

Izvor: mondo.rs