Sprečen novi užas u OŠ “Milena Pavlović Barili” u Beogradu: Devojčica nosila nož u školu, u rancu pronađen spisak đaka za odstrel

|

U Osnovnoj školi “Milena Pavlović Barili” u Beogradu jedna učenica starijih razreda nosila je u rancu nož i notes u kome se nalazio spisak sa imenima đaka iz odeljenja koje je, kako neki roditelji tvrde, navodno planirala da ubije.

Majka jednog od đaka koji se nalazi na spisku kaže da su veoma uznemireni i da su u strahu, naročito nakon masovnog ubistva koje je počinio učenik u školi “Vladislav Ribnikar”.

– Uvideli smo problem sa tom učenicom pre više od godinu dana, kad su đaci primetili da je počela da nosi nož u školu. Uplašena deca su to tada rekla svojim roditeljima, ali i razrednom starešini i psihologu škole, koji je obavestio i direktorku. I ne samo to, deca su primetila da se ta devojčica samopovređuje. Svi su bili zabrinuti zbog toga jer je ona inače odlična učenica, ali je veoma tiha, povučena, ćutljiva i retko s kim se družila. Nakon prijave prestala je da nosi nož – rekao je otac.

– Međutim, pre par dana je jedan učenik u njenom rancu pronašao notes u kom je na jednoj strani bilo napisano pet, šest imena i prezimena učenika iz odeljenja i sa strane je bio nacrtan nož. I ime tog učenika je takođe bilo na tom spisku. On se mnogo uplašio i odmah je fotografisao sve što je našao, a sve je preneo svojim roditeljima, a zatim su oni obavestili i ostale.

Zabrinuta majka jednog đaka rekla je da su ona i suprug bili šokirani kad su pročitali spisak, a na njemu je i ime njihovog deteta.

– Prijavili smo slučaj razrednom starešini, a zatim su o svemu obavešteni i psiholog i direktor škole. I policija je reagovala i postupak je, koliko smo obavešteni, u toku. Ono što su nam deca rekla jeste da je ovo navodno drugi put da ona pravi spisak đaka za odstrel. Deca smatraju da je možda motiv za to ljubomora, ali kažu i da je na papiru bilo i ime njenog najboljeg druga – kaže majka.

Kako je još rekla, roditelji i deca su u stalnom strahu poslednjih dana i mišljenja su da devojčica ima ozbiljan problem koji mora da se reši i da nadležni moraju podhitno da reaguju:

– Ovakve probleme nikako ne treba gurati pod tepih. Devojčica nosi u školu nož i crta noževe i verovatno ima neki problem. Tražili smo roditeljski sastanak s razrednim starešinom, međutim još uvek nije zakazan.

Kako nezvanično saznajemo, o ovom slučaju je obaveštena i policija.

– Policija je postupila po prijavi od 25. maja, jer je devojčica u svesnom stanju nacrtala i napravila spiskove sa imenima đaka. Policija je preduzela sve radnje, a obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Beogradu, u ovom slučaju odeljenje za maloletnike – rekao je naš izvor iz istrage.

Nakon dva masovna ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i u okolini Mladenovca, koja su se desila 3. i 4. maja, policija je sprovela akciju privođenja kako maloletnih osoba tako i odraslih zbog pretnji da će počiniti iste takve masakre, a među njima je isto tako bilo i dece koja su kod sebe imala spiskove đaka koje navodno planiraju da ubiju.

Direktorka škole, Olivera Korošec, rekla je da na sve situacije koje se dešavaju poslednjih dvadeset dana, kao i one ranije, škola reaguje u skladu sa zakonom.

– Trenutno nam je najbitnije da svim učenicima kojima je to potrebno pružimo pomoć i podršku – rekla je Korošecova.

Izvor: kurir.rs