Snimak Piroćanaca dok “plivaju” za Časni krst obišao region: Ovi momci zasenili su i legendarne Bugare (VIDEO)

|

Plivanje za Časni krst već neko vreme nije samo običaj koji se poštuje na Bogojavljenje. Iz godine u godinu ovaj čin postane prilika da vidimo plejadu svakakvih likova, dok se sam događaj nadograđuje raznoraznim novokomponovanim detaljima poput paljenja baklji ili pevanja patriotskih pesama.

Prisetimo se prošlogodišnjeg plivanja za časni krst u Nišavi u Pirotu koje nije bilo klasično plivanje. Pre bi se moglo nazvati trka kroz vodu jer je reka u tom delu previše plitka da bi moglo da se zapliva, pa je oko sedamdesetak takmičara trčalo, malo plivalo i padalo u vodu u pokušaju da prvi dođu do Časnog krsta.

Najbolje se snašao bokserski šampion Saša Nikolić koji je prvi stigao do časnog krsta koji je bio zavezan na kanapu kako ne bi potonuo na dno reke. Među ostalim momcima bilo je i pripadnika Žandarmerije iz Niša, pirotske policije, a najviše pirotskih sportista iz brojnih pirotskih sportskih klubova.

VIDEO snimak Pirotskih vesti i izveštaj sa Bogojavljenja koji je objavljen najpre na Jutjubu, brzo je osvanuo i na društvenim mrežama gde ima puno čestitki za momke koji su učestvovali, jer trebalo je ući u hladnu vodu, ali je mnogo više onih koji se šale na račun samog događaja. “Trčanje za časni krst”, “brzi hod u vodi”, “nema ovde plivanja”, ređali su se komentari na ove momke koje su mnogi nazvali ovdašnjim Bugarima, aludirajući na čuveno plivanje za časni krst u Bugarskoj.

Izvor: espreso.co.rs