Skandal u osnovnoj školi u Beogradu: Kristijan Golubović snimao spot među đacima – Reagovalo Ministarstvo prosvete

|

U osnovnoj beogradskoj osnovnoj školi “Đura Jakšić” zabeležen je snimak koji je razbesneo mnoge roditelje, ali i zbog koga je reagovalo i Ministarstvo prosvete. Na pomenutom snimku se vidi Kristijan Golubović u ulozi profesora.

Naime, na društevnoj mreži TikTok objavljen je snimak pod nazivom “Vaš omiljeni profesor”, a na kome se vidi Kristijan Golubović kako se na samoj nastavi zabavlja sa prisutnim đacima. Snimak možete pogledati OVDE.

“To je ta sumnjiva učionica, sa decom sumnjivog rasta”, rekao je na snimku Kristijan Golubović.

A onda je odjedanput viknuo: “Ajmo jednom: “Helouuuu”, dreknuo je Kristijan, na šta su mu đaci uzvratili: “Eeeee….”.

“Degenerici i najveći debili u istoriji” – uzvratio je Kristijan Golubović i dodao:

“Ali pazi šimika i bela čarapa”.

Dok je Kristijan Golubović pričao, učenici su se sve vreme smejali njegovim forama i izgleda da su se dobro zabavljali.

Na ovaj skandal oštro je reagovalo Ministarstvo prosvete. Iz ministarstva su zatražili od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ „Đura Jakšić“ u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kome učestvuje Кristijan Golubović.

„Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima“, stoji u odgovoru Ministarstva na pitanja N1 o snimanju spota grupe Crni Cerak i posete Golubovića OŠ „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu.

Ministarstvo navodi i da učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje.

Izvor: nova.rs