Siniša Mali ima dobre vesti za građane: “Obezbedili smo 500 miliona kubika gasa za predstojeću zimu”

|

“Obezbedili smo 500 miliona kubnih metara skladišta za skladištenje gasa za nastupajuću zimu”, izjavio je ministar finansija Siniša Mali koji boravi u Budimpešti.On se obratio nakon sastanka sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom i tom prilikom rekao da je dogovoreno da Srbija u Mađarskoj tokom predstojeće zime uskladišti 500 miliona kubika gasa.

“Razgovarali smo o tome kako da sarađujemo više i bolje. Nama je Mađarska postala treći spoljnotrgovinski partner tokom ove godine i želimo da ovu nikada bolju saradnju nastavimo na pravi način”, rekao je Mali u Budimpešti, i dodao:

“Imaćemo na raspolaganju tri miliona kubnih metara gasa da povlačimo u oktobru, po šest u novembru, decembru, januaru i februaru i tri miliona kubnih metara gasa u martu. Dakle, na ovaj način ćemo u potpunosti imati obezbeđeno snabdevanje gasom za nastupajuću sezonu, što je za nas bio prioritet tokom ove posete. Građani Srbije mogu po tom pitanju da budu mirni i spokojni”, poručio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: telegraf.rs