Šestospratni dvorac od 2.500 kvadrata na Zvezdari: Ovo je vila pokojnog Kosmajca na koju je bačena bomba – Sve pršti od luksuza

|

Sinoć je na Zvezdari bačena bomba u dvorište kuće pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, a policiju je pozvala njegova udovica Aleksandra. Ona je prijavila da čula eksploziju i osetila miris baruta. Komšije su ranije za medije pričale da baš ta kuća na Zvezdari izgleda kao pravi “zamak” sa tvrđavom, a prilikom hapšenja pokojnog biznismena 2014. godine javnost je imala prilike da se u to i uveri.

Te 2014. godine, kada je policija došla po njega, Kosmajac je čitao knjigu o Darku Šariću. Na snimku se vidi da je luksuzna vila opasana visokom ogradom kako bi se ukućani zaštitili od pogleda, a i unutar zidina je čist luksuz. U dvorištu kuće je ogroman bazen, kao i letnjikovac. U kući na Zvezdari gde je bačena bomba žive, pored Aleksandre, supruge pokojnog Dragoslava, njegov sin Lazar i ćerka Jelena, a druga ćerka Milica odselila se kada je osnovala svoju porodicu, prenosi Blic.

Imanje Dragoslava Kosmajca smešteno je na najvišoj tački u Beogradu, između Žabljačke i Ilindenske ulice, pored nekadašnje hidrometeorološke stanice na Zvezdari. Površine je 60 ari, a na njemu se nalazi nekoliko objekata, među kojima dominira šestospratni dvorac od 2.500 kvadrata. Unutrašnjost imanja skrivena je od očiju javnosti betonskim zidinama visine preko tri metara, koji se protežu celom dužinom placa.

Izvor: mondo.rs