Šeki Turković kuka zbog penzije od 30.000 dinara: U Americi radio kao dostavljač, u Beogradu na građevini

|

Pevač narodne muzike Šeki Turković (70) je na vrhuncu blistave karijere koju je gradio u bivšoj Jugoslaviji otišao u Ameriku, gde je svojevremeno radio i kao pevač i kao dostavljač.

Posle nekoliko godina vratio se u Srbiju, gde je već 14 godina u penziji. Kako kaže, iznosom nije zadovoljan.

“Otišao sam u penziju 2009. godine, dobio status umentika. Penzionisali su me, ali to je neka mala penzija od 30.000 dinara”, otkrio je on i priznao da mu nije lako da preživi.

“Vrlo je teško. Da mi nije još mikrofona, veruj mi, pitao bih se kako da preživim. Ali, ja se nekako koprcam”, rekao je Šeki, piše Grand.

Turković se bavio raznim poslovima kako bi obezbedio egzistenciju, pa je u Beogradu čak radio i na građevini. Na sopstvenom marketingu, ističe, nikad nije znao da radi.

“Devedesetih godina sam bio među dva pevača u Jugoslaviji po broju tiraža i popularnosti, ali prokleti rat je učinio mnogo toga. Nisam se interesovao i trudio da odem na bilo koju stranu, ostao sam onaj čovek koji sam bio u bivšoj Jugi. Ponosan sam što sam pevač iz eks Jugoslavije. Moja popularnost je onda bila tu i tamo, sve je bilo zaboravljeno i koliko sam prodavao ploča, ma sve”, ispričao je Šeki i dodao:

“Ja sam čovek dobre duše, ali za sebe nisam valjao. Imao sam dobre saradnike, velike hitove i dan danas se moji hitovi slušaju i ja se time ponosim, ali to nije dovoljno. Čovek treba da bude uporan i da se bori za sebe, a ja to ne znam. Skromnost je moja vrlina, ali to nije dobro. Da sam malo bio uporniji… U ovoj državi ako nemaš ljude, nemaš vezu, ti si mrtav čovek”, zaključio je Turković.

Izvor: telegraf.rs