Šapić objasnio sve o vaučerima: Ko ima pravo na 6.000 dinara i kada će biti podeljeni

|

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić održao je sastanak sa direktorima svih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Beograda i pojasnio im proceduru podele vaučera u vrednosti od 6.000 dinara.

Prema njegovim rečima, vaučer će dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama. Podela se očekuje krajem novembra ili početkom decembra, kako stoji u saopštenju gradske uprave.

Gradonačelnik Beograda je govorio o proširenju kapaciteta za dnevne boravke u osnovnim školama, jer postoji objektivna potreba za produženim boravkom određenog broja dece u školama.

On je istakao da postojeći kapaciteti nisu dovoljni, te da će pozvati sve škole kako bi se napravila lista prioriteta.

“Želimo da vidimo gde su najhitnije potrebe za proširenje kapaciteta, uz naravno uslov da sve i estetski bude urađeno kako treba, a ne da se naruži kompletna slika ustanove zarad proširenja kapaciteta. Trebalo bi da svaka škola odredi prostor gde bi mogao da se proširi kapacitet, a na nama je da u narednim odlukama o gradskim budžetima uvrstimo i ovu stavku”, zaključio je Šapić.

Izvor: rs.n1info.com