Šampion se vratio u velikom stilu: Nole pobedio Španca i izborio plasman u drugo kolo – Zbog jedne situacije se prekrstio i zahvalio Bogu

|

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Australijan opena! Za protivnika je imao Španca Roberta Karbaljesa Baenu, 75. tenisera sveta, koji je protiv Novaka verovatno odigrao i meč života, ali ipak nije uspeo da mu uzme ni set – 6:3, 6:4, 6:0.

Morao je Novak dobro da se preznoji da bi po 16. put prošao u 2. kolo AO, a onog momenta kada je osvojio prvi set bilo je jasno da će sasvim sigurno dobiti i meč. Pre svega i zbog tradicije, jer Nole iza sebe ima 89 uzastopnih dobijenih duela na GS kada iste otvori vođstvom.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a Nole će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz Duela Ugo Delijen – Enco Koko koji je na programu 18. jaunara.

Španac je igrao neverovatno, trčao je sa jednog ćoška na drugi, napred-nazad, poprilično je “nervirao” Novaka koji u mnogim situacijama nije imao ni sreće. Ona ga je konačno pogledala u 4. gemu drugog seta, kada je Novak uz pomoć mreže uzeo jedan poen. Tada je podigao glavu visoko ka nebu, prekrstio se i zahvalio Bogu.

Izvor: telegraf.rs