Rus Aleksej došao u Srbiju pa pokrenuo novi biznis: Zarada je odlična – „Moj proizvod kupuju i Srbi i Rusi“

|

Mnogo ljudi iz Ukrajine i Rusije nalaze spas u našoj zemlji od svakakvih sukoba koji si ih zadesili. Njima dolazak u Srbiju znači siguran život ali i izazove, jer je za njih to ipak nov i težak početak u totalno nepoznatom okruženju.

Među onima koji su izbegli iz Rusije je i Aleksej koji je nakon što je došao u Srbiju odučio da započne samostalni rad i razvije biznis koji se dopao i ruskoj dijaspori, ali i lokalnoj zajednici.

Aleksej je otvorio pab u kome proizvodi domaći sajder – alkoholno piće koje je napravljeno od soka od jabuke ili kruške.

Kako je rekao, u Srbiji je znatno lakše pokrenuti samostalni biznis nego li što je to slučaj u Rusiji. On još kaže da se u Srbiji oseća dobro, da postoji velika ruska zajednica i da se pomažu međusobno.

U ovaj njegov pab dolazi i lokalno beogradsko stanovništvo, iako je najveći broj onih koji dolaze Ruskog porekla, koji su došli u našu zemlju nakon početka nemira, ali ima i onih koji u Srbiji žive godinama unazad.

– Srbija je zaista veoma prijateljski nastrojena prema Rusima. U drugim zemljama i nije baš takav slučaj – rekla je jedna gošća u njegovom pabu.

On još kaže da je sada njegov život u Srbiji, i da nema nameru da se vrati u rodni Sankt Petersburg, čak iako mu nedostaju prijatelji i grad u kom je odrastao.

– Neću se vraćati dok traje sve to, jedan od razloga je što bih sigurno bio mobilisan i poslat u Ukrajinu. Ne plašim se toga, nego su moji stavovi takvi da ne razumem zašto nam je sve to trebalo – rekao je ovaj Rus.

– Situacija je mnogo napeta. Mnogo Rusa je propatilo još od samog početka, oa da ne pričamo o ukrajinskom narodu. Duštvo u Srbiji nije monolitno, postoji ljubav prema Putinu ali i mržnja prema totalitarizmu. Kada razgovaram sa ljudima vidim da nemaju svi iste političke stavove, i ima onih koji su protiv svih dešavanja u Ukrajini – rekao je on.

Podsetimo, nakon dolaska Rusa i Ukrajinaca zbog desavanja u Ukrajini, mnogi stanodavci u Beogradu podigli cene najma stanova drastično, što se najviše osetilo na leđima našeg lokalnog stanovništva.

Izvor: kurir.rs