Rosa je napravila kuću od transportnih kontejnera: Greje se i kuva na šporetu za drva – Nema računa za vodu i struju

|

Mnogi od nas sanjaju da napuste grad, odu u šumu i odmore od svega. Jedna Roza je to i ostvarila. Ona živi u divljini, a 23 hektara oko nje nema nikoga. Svoj dom je sagradila sama od 5 transportnih kontejnera napravljenih tako da formiraju udobno mesto za život.

Za ovaj “vid gradnje” se odlučila jer se kontejneri mogu lako “nasložiti” jedan na drugi, tako da svoj životni prostor može brzo proširiti po potrebi. Osim toga ovi kontejneri su izdržljivi i dugotrajni. Rosi su pružili neverovatnu udobnost.

Ono što je sve oduševilo jeste da Rosa praktično nema računa za struju i vodu. Ona koristi solarne ploče za proizvodnju struje, sakuplja kišnicu pa joj gradska voda nije potrebna.

“Ako se išta desi svetu – ja sam ok, ne zavisim ni od koga. Obožavam da kuvam, pa je kuhinja prilično velika – iznenađujuće za ovako malu kuću,” objašnjava domaćica.

Kuća se greje sa šporetom na drva, a Roza na njemu i kuva. Što se tiče izolacije, Rosa ni tu nije štedela, te je uradila je kompletnu zaštitu kuće od vlage, kiše i hladnoće.

Izvor: stil.kurir.rs