Misica Nina otišla u Njujork zbog ljubavi, pa ostala sa 5 dolara u džepu: “Reći ću vam istinu o tome šta je američki san”

|

“Američki san ne postoji, rekla sam šta sam rekla”, poručuje Srpkinja Nina koja je zbog ljubavi ali i želje za promenom života na bolje, rešila 2019. da ode u Ameriku. Međutim, priznaje, put je bio težak i trnovit.

Nina Jovanović iz Požarevca koja je, pobedivši na izboru za Miss Evrope 2019. godine ponela titulu najlepše žene u Evropi podelila je na svom Instagram profilu kako su izgledali njeni prvi koraci u Njujorku – kada je radila dva posla preko 12 sati dnevno, kada se selila sedam puta ali i došla do toga da ima pet dolara na kartici. A kako ipak oni danas izgledaju.

“Pre skoro pet godina donela sam odluku da se preselim u Njujork. Bila je to samo jedna od onih stvari koje sam uradila zbog ljubavi… Kada sam shvatila da sam u gradu u kom ne poznajem nikog i 10.000 km daleko od porodice već sam bila ilegalac i bilo je kasno za promenu odluke”, započinje Nina svoju ispovest i dodaje:

“I tako osuđena na svojih 10 prstiju počela sam da gradim život ovde od nule u svojoj 19. godini. Radila sam poslove za preživljavanje, jer ipak svakog prvog treba platiti rentu koja je par hiljada dolara. Ubrzo sam shvatila da uopšte ne volim ovaj grad i kada sam mislila da ne može gore usledio je kov1d gde sam ostala bez posla a ubrzo i bez ljubavi zbog koje sam uopšte i došla”, napisala je Nina.

Kako dalje objašnjava, koliko god da joj je bilo teško, povratak nazad i doživotna zabrana ulaska u Ameriku nije ni uzimala kao opciju, jer bi to smatrala ličnim porazom.

“A onda su su počele da se sklapaju kockice. Odnosno počela sam da ih sklapam sama a život me je nagradio za hrabrost i upornost. Pronašla sam način da sredim papire, što je bio najjači razlog koji me je terao da ostanem i nastavim… Ne rekavši nikom da sam dobila zelenu kartu, nakon dve godine jedne večeri pokucala sam roditeljima na vrata. Trenutak kada sve što je bilo teško postane totalno nevažno ali i trenutak kada shvatiš da ne pripadaš ni tamo ni ovamo”, rekla je ona te priznala da je sada sve bliže tome da zna gde pripada.

Nina je ispod videa poručila svima šta je ono što je najbitnije imati u sebi na svakoj prekretnici života.

“Ovo je video koji govori da ako u nešto jako verujete, to će vam se i ostvariti. Nekad na teži, nekad na lakši način, nije uvek do vas. Ali u koliko ne napravite prvi korak, ne smete kriviti sudbinu za svoj nedovoljno srećan život. Iako sam se pre odlaska u Ameriku uveliko bavila modelingom i živela dosta opuštenije nego nakon odlaska, inat mi nije dao da odustanem. Neka u vama proradi inat i preuzmite svoj život u svoje ruke. U koliko ste nesrećni poslom kojim se bavite, partnerom kog imate, mestom u kom živite, ne smete se plašiti promene i rizika jer samo on donosi šansu. To će vam reći svako ko je iskoristio svoju šansu. Uvek možete korak unazad ali kada zakoračite otvaraće vam se nova vrata i više nećete želeti da se vratite kroz stara. Samopouzdanje se gradi ostvarivanjem ličnih ciljeva, koliko god da su oni veliki ili mali za druge ljude”, zaključila je Nina.

Izvor: blic.rs