RHMZ izdao novo upozorenje: U ovim delovima zemlje se očekuje nevreme u narednih sat vremena

|

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se na području Srbije danas povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina.

U narednih sat vremena nevreme se očekuje na području Bačke i Srema. Kako su naveli iz RHMZ očekuju se intenzivni pljuskovi sa grmljavinom.

Meteorolozi su ranije najavili da će pre podne na jugu i jugoistoku Srbije biti pretežno sunčano, dok se u ostalim delovima očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će se od sredine dana proširiti na celu zemlju.

Ponegde se očekuje i jak pljusak sa gradom. Vetar slab i umeren, u zoni pljuskova pojačan, severni i severoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18, a najviša od 24 na zapadu do 29 na jugoistoku Srbije.

U petak hladnije i oblačno sa kišom koja postepeno odlazi na istok uz prestanak padavina na severu i zapadu Srbije popodne uz delimično razvedravanje. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C.

U subotu u svim krajevima suvo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj slabe prolazne oblačnosti i toplije nego u petak.

U nedelju novo prolazno naoblačenje može usloviti kratkotrajnu kišu tokom dana i ponegde lokalne pljuskove. Početkom naredne sedmice sunčanije i malo toplije.

Izvor: telegraf.rs