Radnica u srpskoj fabrici dobila otkaz posle 30 godina rada, zbog pauze za pušenje: Upravnik naredio obezbeđenju da je izbace

|

Zaposleni u jednoj poznatoj fabrici u Čačku tražili su od generalnog direktora da se šef pogona odmah izvini koleginici prema kojoj se poneo kranje bezobrazno i neprimereno!

Radnici su svim lokalnim medijima dostavili poruku, koja je prethodno uručena generalnom direktoru kompanije.

– Ovo je naše preduzeće, naše godine smo ostavili u njemu, decenije, mnogi su ostarili ovde. Mi hoćemo da ga sačuvamo, radimo pošteno posao, po dve-tri smene. Jedino nećemo da nam klanovi, zbog sitnih poriva i interesa, maltretiraju naše kolege koje su izuzetni radnici i veoma pošteni ljudi. A upravo to se radi. Dakle, obuzdaj ove koji maltretiraju naše kolege nizašta. Sindikat ćuti, nemojte nas terati da se samorganizujemo. Ovde je dovoljno izvinjenje bahatog rukovodioca našoj koleginici, gospodine generalni direktore! Izvinite se ženi koja je izuzetno pošten i častan čovek i trideset godina radi u kolektivu! Čekamo to i sve u redu! Nije teško. Šef dođe i kaže: “Poštovana koleginice, izvinjavam se, preterao sam”. Ako toga ne bude, nećemo prećutati. Nemojte da stanemo na sat vremena zbog gluposti šefa – stoji u poruci.

Uz pomoć obezbeđenja, jedna radnica je navodno brutalno izbačena sa posla, i to zato jer je koristila pauzu za pušenje na predviđenom mestu sat vremena ranije, tj. u 12 umesto u 13 sati.

Izvori iz pomenute fabrike tvrde da se radi o sjajnoj radnici, koja je u toj kompaniji već 30 godina, ali koja je strastven pušač.

– Nije ona jedina koja koristi priliku da umesto u 13 sati izađe na određeno mesto za te namene, jedan sat ranije. Zaprepašćeni smo scenama, upravnik je na nju poslao obezbeđenje, koje ju je juče izbacilo iz fabrike. Ovo je potpuno neprimerena i nepotrebna intervencija. Dovoljno je bilo napisati izlaznicu na sat vremena – kaže izvor.

Radnici koji su bili svedoci, tvrde da su ostali šokirani, i smatraju da je reakcija upravnika, koji je naredio poslovođi da Z.J. otera sa posla, bila potpuno neprimerena i bespotrebna.

Ta radnica je juče zatražila pravnu pomoć od poznate advokatske kuće u Čačku i podnela je tužbu protiv upravnika.

Izvor: kurir.rs