Rada Manojlović platila Milanu Stankoviću raskid ugovora sa Grandom: Popović otkrio koja je cifra u pitanju

|

Nekadašnji prvi čovek Granda, Saša Popović, veoma retko daje intervjue, ali kada se odluči na to, potpuno iskreno i bez dlake na jeziku priča o svemu. Zbog optužbe Nate Vukadinović, majke takmičara “Zvezda Granda” Dušana Vukadinovića, da joj je Snežana Đurišić tražila novac za njegov prolaz u sledeći krug, opet je u centru skandala.

On je u razgovoru za novine “Kurir” pričao o trenutnoj situaciji koja već nekoliko dana trese region, o milionima za koje mnogi tvrde da je zaradio, pevačima koji su ponikli u takmičenju, o porodici, a na početku je otkrio kako se nosi sa ovako stresnim situacijama:

– Ovo su retke situacije, ali verujte mi da se uopšte nisam stresirao ni uzbudio jer znam istinu. Da je to neka druga realna priča, to bi za mene bio veliki udarac.

Neko će da poveruje u to da ste uzimali novac, s obzirom na to da je poznato da imate kuće, jahtu,  pa se i nameće pitanje odakle sve to vašoj porodici?

– Čekajte, čekajte, pa, Brena i ja smo pre dve godine prodali “Grand”. Mi smo situirani finansijski. Ja i gradim na Bežanijskoj kosi. Koje su to pare koje bi mi trebalo da tražimo nekom takmičaru pored miliona, ja bih to baš voleo da čujem.

Kad smo kod miliona, gde je 15.000.000 evra koje ste uzeli od prodaje “Granda”?

– Tu su pare, nisu potrošene, ne brinite se. Da se vratim na ovu priču, koja je nerealna, i mi znamo da je to poteklo od ljudi koji su to zlonamerno rekli. Mladić je davao toliko nekorektne izjave. Za 20 godina jednostavno mora da se desi neka situacija, ali ovo je čista budalaština. Verujte mi da sam ja sve držao pod kontrolom.

Svi pevači se trude da vam se dopadnu, ali vas se sigurno i plaše.

– Moj odnos je totalno profesionalan i kolegijalan. Nikad se nisam trudio da budem onaj direktor i da im kažem: slušaj, ti moraš ovo ili ono. Evo, pitajte svakog pevača da li sam vikao, pretio ili se ponašao nepristojno. Prema svima sam se od prvog dana postavio kao da sam im drug i da smo zajedno odrasli.

Ko vas je od pevača najviše razočarao?

– Milan Stanković. Uradili smo mu jedan album, pripremali ga za drugi. Pazite, danas pevač da dobije jednu pesmu i jedan spot, i to košta. Recimo, Tanji Savić smo uradili tri kompletna albuma o našem trošku. Slavici Ćukteraš četiri. Svima smo uradili po jedan, dva ili tri albuma. Tako je bilo i za Milana. Kad je došlo do izbora za našeg predstavnika na Evroviziji 2010. godine, Goran Bregović je tražio Tanju Savić, Radu Manojlović i Milicu Todorović. Onda smo Žika Jakšić i ja rekli: “Čekaj, imamo mi pravog kandidata” i predložili smo Milana. Nakon što ga je Brega video, rekao je: “Uuu, super, odličan je, njemu ću da napravim pesmu.”

Šta se zaista tada desilo?

– Zakazao je sastanak jednog pre podneva i došao kod mene u kancelariju. Tada mi je rekao: “Direktore, ja neću više da budem u “Grandu”, hoću da raskinem ugovor.” Pokušao sam da ga uverim da greši, ali je insistirao na tom prekidu. Rekao sam mu da ne može tek tako i da ugovor može da se raskine po klauzuli da plati, i to je to. On je na svakih šest meseci uplaćivao 10.000 evra, i to nije uplaćivao on nego Rada Manojlović. Regulisano je tada jer je ona platila 50.000 evra za njega. Tada je raskinuo ugovor i krenuo svojim putem. Ni dan-danas mi nije jasno zašto je to uradio, jer mi nikad to nije obrazložio. Nije došao i rekao: direktore, ja neću da budem zbog toga i toga.

Uopšte vam nije lako, ipak treba se nositi sa raznim problemima.

– Ja sam svoje živce spasaojer nemam društvene mreže. Ne ulazim u  komentare ljudi, u njihova razmišljanja, provokacije, šta ko priča, šta ko piše, mene to uopšte ne zanima.

Izvor: kurir.rs