Prva fotografija hapšenja dečaka koji je pucao u školi – Očevidac drame na Vračaru ispričao detalje: “Deca su vrištala, dozivala braću i sestre”

|

U Beogradskoj školi na Vračaru “Vladislav Ribnikar” je jutros došlo do velike tragedije. Učenik (14) sedmog razreda je pucao po školi, a prema prvim informacijama lišio je života je čuvara škole i ranio nekoliko učenika. Za sada se ne zna tačan broj povređenih.

Škola “Vladislav Ribnikar” ima dva ulaza za učenike, jedan sa donje, a drugi sa gornje strane objekta. Drama se odigrala na gornjem. Kako je rekao N. I. koji se u trenutku pucnjave zatekao na licu mesta, ali se nalazio u delu škole za mlađe razrede.

“U učionicu je uleteo nepoznati muškarac i rekao da bežimo, jer neko puca po školi”, rekao je N. I.

“U tom momentu su učenici i profesorka izašli iz škole, a deca su bila vidno uznemirena i uspaničena, jer im nije bilo jasno šta se dešava. Većina dece je vrištala i plakala, a neki su govorili kako ne mogu da nađu brata ili sestru”, rekao je N. I.

Na svu sreću, oni nisu videli niti imali kontakta sa učenikom koji je naoružan pištoljem otvorio vatru u školi. Prema poslednjim informacijama, naoružani tinejdžer je ušao sa pištoljem sa 5 punih šaržera. Na licu mesta je više ekipa policije i Hitne pomoći, a stigla je i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Izvor: espreso.co.rs