Proširuje se akcija “Bolja cena”: Na spisku će se naći namirnice neophodne za pripremu slava

|

Mesec dana prošlo je od početka akcije „Bolja cena“. Danas možemo reći da su njeni efekti bolji nego što smo očekivali, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

On je istakao da je promet nekih proizvoda čija je cena snižena u ovoj akciji porastao i za 1.000 odsto.

„Nećete se iznenaditi o kom proizvodu je reč. Reč je o parizeru ali je skočio i promet za jogurt, sok od jabuke za 800 odsto, što pokazuje koliko ljudima znači pojeftinjenje ovih proizvoda“, rekao je ministar za RTS.

Podsetio je da se na listi proizvoda u ovoj akciji nalazi 36 artikala i otkrio da se razmišlja o proširenju akcije u narednom periodu.

Odgovarajući na pitanje koja bi roba mogle pojeftiniti kazao je da se to pre svega odnosi na one proizvode koji su značajni za pripremanje slava, ne precizirajući o kojim se tačno artiklima radi.

„Omogućili smo ljudima da kupuju po nižim cenama, nastavićemo sa ovom akcijom koja doprinosi očuvanju standarda građana. Očekujemo da inflacija nastavi da pada, posle martovskog vrha, kada je bila veća od 16 odsto, smanjivala se a očekujemo da u oktobru bude i jednocifrena“, poručio je ministar.

Izvor: rts.rs